reklama 11D

Sukdolák mířil na mistrovství světa, ale ČJF mu nepotvrdila přihlášku

ikonka

Tento týden se ve francouzském Le Lion d´Angers koná mistrovství světa mladých koní ve všestrannosti. Měl tam startovat Patrik Sukdolák s Quidou, ale ČJF jej kvůli komunikační chybě neuvedla v definitivní přihlášce. Podobná situace se nestala poprvé.
16.10.2023 16:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Obrovské zklamání prožívá v těchto chvílích český reprezentant Patrik Sukdolák, který chtěl v nadcházejících dnech startovat se sedmiletou klisnou Quidou na mistrovství světa mladých koní ve francouzském Le Lion d´Angers. Jak ovšem před pár dny zjistil, nedopatřením nebyl uveden v definitivní přihlášce odeslané Českou jezdeckou federací. Do poslední chvíle doufal, že se vše povede napravit, a dokonce se vydal na cestu. Z Prahy se však musel vrátit domů.
 
„Možná si myslíte, že právě odjíždíme do Lionu. Neodjíždíme, protože nás ČJF nepřihlásila,“ sděluje Patrik Sukdolák v emotivním videu publikovaném na sociálních sítích. „Připravený naspeedovaný kůň musí zůstat doma. – Nedovedu popsat, co se ve mně mísí za pocity,“ pokračuje naštvaně jezdec. Z chyby viní Českou jezdeckou federaci, která přihlašuje své členy na mezinárodní závody pod hlavičkou FEI. Na nominativní přihlášce Patrik Sukdolák s Quidou figuroval, ale na té definitivní již nikoliv.
 
Redakce Jezdci.cz kontaktovala jak dotčeného jezdce, tak předsedkyni komise všestrannosti Danielu Diringerovou a v neposlední řadě i generálního sekretáře ČJF Petra Kuklíka. Z dostupných informací vyplynulo, že do Lionu měli cestovat kromě Sukdoláka se sedmiletou Quidou ještě tři šestiletí koně, ale na nominativní přihlášce jich bylo celkem pět. Komise všestrannosti tak měla před uzávěrkou definitivních přihlášek potvrdit, kteří koně byli s konečnou platností vybráni k účasti. 
 
Šéfka komise však v té době byla na dovolené, a proto zprávu na sekretariát ČJF odesílala další členka komise Adéla Svobodová. Jenže v SMS zprávě prý odeslala pouze potvrzenou trojici šestiletých koní a sedmiletou Quidu explicitně nezmínila. „Nikdo se neptal na to, proč nejede ten jeden sedmiletý kůň, což bych považoval za logický krok. Když jsem na to přišel, že v přihláškách chybím, tak bylo už po uzávěrce přihlášek. Doufal jsem, že ČJF svoje pochybení napraví, ale bylo mi sděleno, že to již není možné. Zkoušeli jsme ještě přes různé kontakty to nějak zvrátit, chvíli to vypadalo nadějně, a tak jsme vše sbalili a vyrazili. Nakonec jsme se museli vrátit domů, údajně to neprošlo přes FEI,“ smutně konstatuje Sukdolák.
 
„Je mi z toho hrozně, protože kobyla byla skvěle nachystaná. Stálo nás to obrovské množství práce a vše jsme tomu podřídili. Před měsícem podala výborné výkony v Borové a věřil jsem, že by mohla dosáhnout na pěkný výsledek i v Lionu. Pominu-li všechnu tu práci, tak první, co mě napadne, kdo nám zaplatí škody, když jsme tuto situaci nezavinili,“ pokračuje Patrik Sukdolák. 
 
K podobné situaci bohužel nedošlo poprvé. Nepříjemnosti spojené s přihláškou nedávno řešil i Jaroslav Juráň před zářijovým mistrovstvím světa dvojspřeží Le Pin au Haras. „V nominativní přihlášce jsem měl uvedené čtyři koně a měl jsem mít potvrzené tři, abych měl jednoho rezervního. Později jsem však zjistil, že v definitivní přihlášce mám jen dva koně, kteří navíc společně nechodili žádnou disciplínu. Měl jsem dvě možnosti, buďto se na to vykašlat a zůstat doma, nebo vzít ty dva přihlášené koně. Jelikož jsem měl sponzora, který mi zaplatil dopravu, tak jsme se rozhodli nakonec jet, ale výsledek byl v důsledku takový, jaký byl. Hodně mě to mrzí, jelikož jsme se téměř rok připravovali na takovéto vrcholné závody a pak vše ovlivnila administrativní chyba, že mi někdo z ČJF zapomněl přihlásit koně,“ popsal svoji zkušenost Jaroslav Juráň.
 
Generální sekretář ČJF Petr Kuklík redakci Jezdci.cz sdělil, že se vedení svazu bude záležitostí intenzivně zabývat a přijme opatření, aby ke komunikačním chybám mezi komisemi disciplín a sekretariátem v budoucnu nedocházelo. V případě, že se potvrdí pochybení ze strany České jezdecké federace, tak bude projednána i případná možnost kompenzace vzniklé škody. 
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }