reklama 11A

"Stačilo jen mlasknout." Český odchovanec Red Coral zimním favoritem

ikonka

Ani ve třetím startu kariéry nenašel domácí odchovanec Red Coral přemožitele. Dvouletá hvězda stáje Dr. Charvát lehce vyhrála Cenu zimního favorita v Mostě. Ve Velké podzimní ceně prodala svou výbornou podzimní formu Crush On Me ze stáje Leram.
16.10.2021 17:36  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Hnědák Red Coral z vlastního chovu majitele Jiřího Charváta podle očekávání lehce ovládl Cenu zimního favorita Charvát AXL a udržel si i ve třetím startu kariéry neporazitelnost. Syn šampiona mílařů Blue Corala a výborné Reglisse si v sobotu na mostecké dráze pohrál se soupeři a pod Janem Vernerem dominoval o 3 1/2 délky před jedinou klisnou v poli Lady Sophie a stájovým kolegou Don’t Dream.

Svěřenec trenéra Pavla Tůmy se prosadil jako první český odchovanec za dobu, kdy se největší dostih dvouletých běží v Mostě. Dosud posledním vítězem bez suffixu byl před šesti lety pozdější dvojnásobný klasický vítěz Lagaro. I jeho stálým jezdcem byl Jan Verner.

Loňský šampion rovinových jezdců neměl s Red Coralem větší práci. Po startu přihlížel z blízké třetí pozice, jak spěchá na špici Don’t Dream a udává tempo před Skyforcem. Když Verner po zatočení do cílové roviny požádal svého hřebce o zrychlení, bylo rozhodnuto.

 

Čtěte také: Nieslanikovi vstoupili do italského dění. Comming Pulse druhá v Římě

 

"Byl jsem si vědom, na jakém koni sedím. Je naprosto vyrovnaný a všechno vyřešil za mě, ve finiši stačilo jen mlasknout. Od poloviny cílové roviny stále čekal a ohlížel se kolem sebe. Byla ta ještě velká rezerva," pochvaloval si Verner.

Red Coral debutoval na konci června lehkým úspěchem v chuchelském Fitmin Cupu. O tři týdny později přidal jisté vítězství v Simsonově ceně a pak měl tříměsíční přestávku.

"Koně ve stáji Pavla Tůmy prodělali virózu a nebyli jsme si jistí, jak se to projeví na dráze. Red Coral je ale frajer, dnes se s tím popral skvěle," dodal Verner.

Jedničková série Lucie Fialové pokračuje

V jedničkovém handicapu Velké podzimní ceně Mogulu na 2000 metrů bojovali o vítězství koně s nižšími nesenými hmotnostmi. Nejlepší závěr měla čtyřletá Crush On Me ze stáje Leram, která navázala na zářijové vítězství v Karlových Varech a jistě o 1 1/4 délky porazila Orleana.

Jezdkyně Lucie Fialová tak oslavila již třetí jedničkový úspěch v rozmezí šesti týdnů. Třetí doběhl Cape Freedom před Zariyannkou a Kenshibu.

Ve čtyřkové Ceně společnosti Severočeské doly na 1800 metrů se vrátil na tuzemské dráhy tříletý Brilliant Star. Někdejší klasická naděje stáje Lokotrans, kterou na jaře zastavily zdravotní problémy, potvrdila, že patří do zcela jiné společnosti a triumfovala pod Martinem Laubem velmi lehce o 7 délek.

V úvodní Ceně EBF pro dvouleté koně získal první vítězství kariéry šestý z Gerschova memoriálu Josephino. V sedle se svou trenérkou Ingrid Janáčkovou Koplíkovou utekl o 7 délek klisnám Angel Wings a Nacht Star.

Z premiérového vítězství se radovala i žákyně Zuzana Jeníčková. Se svěřencem nejstaršího aktivního domácího trenéra Jaroslava Drlíka Napoleon Bayem o krk vyhrála čtyřkový handicap na 1400 metrů.

Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE