reklama 11A

Pardubický podcast: Hovoří Talent team, Charlie Mann a Bryony Frost

ikonka

Ať už jste sledovali Velkou pardubickou přímo na závodišti nebo u televizní obrazovky, nenechte si ujít nový Podcast EquiTV. Martin Cáp pozval k mikrofonu nejen letošní vítěze Pavla Složila a Hanu Kabelkovou, ale i hvězdné zahraniční hosty.
12.10.2021 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
PODCAST
| FANCLUB
reklama 12C

Pardubice se sice nemůžou pochlubit něčím tak vyhraněným jako je slavný "Cheltenham roar" během National Hunt Festivalu, ale když druhou říjnovou neděli vybíhají koně na travnatý ovál do posledního kilometru Velké pardubické, tisíce diváků v ochozech přece jen vytvářejí atmosféru, která v rámci střední Evropy nemá srovnání.

Po loňském ročníku, který se musel ze známých důvodů konat před prázdnými tribunami, znamenala 131. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou návrat před pandemii se vším všudy. Přestože diváků bylo přece jen o něco méně než v dřívějších dobách, zhruba 15 tisíc lidí se postaralo o podmanivou kulisu.

Možná nejprominentnějším divákem letos byla 26letá Bryony Frost. První vítězná jezdkyně v dostihu graded 1 na cheltenhamském festivalu přijela do Pardubic soukromě podpořit amatérského jezdce Patricka Mullinse, kterého slovenský trenér Jaroslav Brečka angažoval na vítěze zářijové kvalifikace Kaiserwalzera.

Frost se zpočátku pohybovala po závodišti téměř inkognito, ale brzy o svou anonymitu přišla. Mimo jiné i proto, že po zranění Jana Odložila se kvůli nedostatku volných jezdců vážně uvažovalo o tom, že by vítězka loňské King George VI Chase jela Lombarginiho ve Velké pardubické.

Britská hvězda byla polichocena a nečekanou nabídku zvažovala. Po poradě se svým manažerem ji však nakonec odmítla. "Je to pravda, naskytla se šance zaskočit ve Velké pardubické za zraněného jezdce, ale nemám s sebou své jezdecké vybavení a vůbec neznám dráhu. Tohle je závodiště, které by si měl člověk pečlivě projít, než tady pojede. Byla bych pod velkým tlakem a nezbývalo moc času, tak jsem nakonec odmítla. Ale rozhodně je to něco, co si chci zkusit a příští rok se moc ráda zúčastním," řekla Frost v Podcastu EquiTV.

Dalším exkluzivním hostem zvláštního pardubického vydání pořadu byl dosud poslední britský vítěz Velké pardubické Charlie Mann.

"Mrzí mě, že v Pardubicích už dlouho nebyli kvalitní zahraniční účastníci. Ten dostih by potřeboval více anglických, irských nebo francouzských startujících. Je třeba Velkou lépe v zahraničí propagovat, běhá se jako součást Crystal Cupu a to je důležité," podotkl Mann. V rozhovoru zároveň popsal, jak to bylo s jeho falešnou licencí při vítězství v roce 1995 s It's A Snipem.

Foto: Petr Guth, dostihovy-svet.cz




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE