reklama 11D

Spring Junior Cup: Nejvyšší olomouckou Grand Prix vyhrála Pařenicová

ikonka

Olomoucké Equine Sport Centrum hostilo ve dnech 31. května až 2. června parkurový Spring Junior Cup. Jeho vrcholem byly nedělní Velké ceny určené pro jezdce v kategoriích pony, dětí, juniorů a mladých jezdců. Komu se dařilo, najdete v článku.
03.06.2019 08:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Vyvrcholením třídenních závodů Spring Junior Cup Olomouc byly Velké ceny, jež se jely 2. června. Na nejvyšší stupně se v kategoriích od pony až po mladé jezdce postavili Eliška Petrusová, Karolína Dvořáková, Daniel Pospěch a Petra Pařenicová. Děti, junioři a mladí jezdci se v olomouckém areálu Equine Sport Center úspěšně potýkali s náročnými parkury elitních stavitelů Christy Heibach z Německa a Quintina Maertense z Nizozemska. 
 
Nedělní soutěže v Olomouci zahájila takzvaná Poslední šance, Cena společnosti Elektromotory-převodovky. Zvítězil v ní Adam Písařík s Corsikou Mag Centrum 1. Poté už následovaly velké ceny. V Grand Prix Pony SP společnosti Bukefalos si první cenu odnesly Eliška Petrusová s Kačenkou 1. Grand Prix dětí na úrovni L**, Cenu společnosti Čiperný grunt, ovládla Karolína Dvořáková s Cornelií K. Juniorskou velkou cenu S** společnosti Protect Group zvládl bez chyb a ve finálové jízdě nejrychleji Daniel Pospěch s valachem Non Stop Nova Equi. S ním byl mimochodem vítězný i na loňském ročníku Spring Junior Cupu.
 
Nejvyšší Grand Prix pro mladé jezdce, Cenu společnosti Tančírna, překonaly v základním kole i ve finále bez chyb na překážkách čtyři jezdkyně, avšak čas finálového kola rozhodl, že vítězkou se stala Petra Pařenicová s valachem Evergreen P. Na druhém místě skončila Tereza Svobodová s Kleiner Lordem, třetí byla Natálie Soukupová s Lordem Legacy. 
 
Reprezentační trenér  Tjark Nagel také na dnešním Spring Junior Cupu oznámil předběžné nominace týmů pro mistrovství Evropy v nizozemském Zuidwolde. Tým dětí budou tvořit  Laura Najmanová, Adéla Opatrná, Štěpán Filip, Viktor Skutecký a Daniel Hakr. V kategorii juniorů představil širší tým, z něhož na nejbližším zahraničním výjezdu vybere finální sestavu. V této širší nominaci je Sofie Najmanová, Tereza Svobodová, Petra Pařenicová, František Stružinský, Kateřina Tomanová, Sára Vingrálková a Tereza Markusková. V kategorii mladých jezdců bude Českou republiku reprezentovat Anna Held. Definitivní složení všech týmů bude jasné po posledním reprezentačním výjezdu do německého Hagenu.
Spring Junior Cup podporuje Česká jezdecká federace (ČJF) ve spolupráci se sportovními centry mládeže, jejichž cílem je mimo jiné dlouhodobá příprava jezdců směřující k zařazení do reprezentačního výběru. Jezdci se v centrech po celý rok systematicky připravují a Spring Junior Cup se stal součástí jejich přípravy.              
 
Akce se letos konala už potřetí, předchozí dva ročníky hostil jezdecký areál v Poděbradech, kde je travnaté kolbiště. Ale ani Olomouc nebyla vybrána náhodou, jsou zde špičkové podmínky včetně jezdeckého povrchu. Svědčí o tom i fakt, že se v Olomouci už tradičně koná mítink parkurového světového poháru.
 

Výsledky najdete ZDE





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE