reklama 11D

SP v Lyonu: Tři disciplíny a tři světové jedničky pod jednou střechou

ikonka

Poprvé v halové části Světového poháru 2019/2020 se protnou tři disciplíny. V Lyonu se od 31. října do 3. listopadu bude závodit na nejvyšší úrovni v parkurovém skákání, drezuře i spřežení. V každém z odvětví nastoupí i současná světová jednička.
29.10.2019 13:05  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Steve Guerdat, Isabell Werth a Boyd Exell, to jsou jezdci číslo jedna na žebříčcích v parkurovém skákání, drezuře a čtyřspřeží. Všichni tři se na přelomu října a listopadu představí v Lyonu, kde proběhne další kolo halového Světového poháru 2019/2020. 
 

Skokani budou bodovat potřetí

 
Pro parkurové jezdce je to už třetí kolo halové části. Zahajovalo se v Oslu, kde vyhrál teprve dvaadvacetiletý Švýcar Bryan Balsiger na běloušovi Clouzot du Lassus. V Helsinkách pokořil evropskou špičku Brit Robert Whitaker na Catwalk.
 
Tentokrát se představí vedle Steva Guerdata i jeho krajané Pius Schwizer, dále úřadující mistr Evropy Martin Fuchs a už zmíněný Bryan Balsinger. Silná bude domácí sestava, v níž nechybí Kevin Staut, Penelope Leprevost, Simon Delestre či Olivier Robert. Z Británie dorazí Scott Brash a William Whitaker a Německo budou reprezentovat Christian Ahlmann, Daniel Deusser a Marcus Ehning. 
 
Z dalších top jezdců jmenujme Belgičany Pietera Devose, Nielse Bruynseelse nebo Nicolu Philippaertse. V portugalských barvách nastoupí Luciana Diniz, dorazí i Irové Denis Lynch a Billy Twomey či Nizozemec Marc Houtzager.
 

Na start se chystá Isabell Werth

 
Drezura má za sebou jeden závod, který proběhl začátkem října v Herningu, a kde se nejvíce dařilo Cathrine Dufour s valachem Bohemianem. V Lyonu vstoupí poprvé do hry vítězka posledních tří finále série Isabell Werth z Německa. Na soupisce má Emilia. Konkurovat jí budou olympijská vítězka Charlotte Dujardin (GBR) na Mount ST John Freestyle, Hans Peter Minderhoud (NED) s Glock's Dream Boy N.O.P., Patrik Kittel (SWE) s Delaunay Old nebo její krajanka Jessica von Bredow-Werndl s klisnou Zaire E.
 

Jezdci čtyřspřeží zahajují

 
Jezdce čtyřspřeží čeká zahajovací kolo halového Světového poháru. V Lyonu budou bodovat Australan Boyd Exell, Maďar Jozsef Dobrovitz, Nizozemci Koos de Ronde a Bram Chardon a Švýcar Jerome Voutaz. Na divokou kartu, tedy bez možnosti sbírat body, odstartují Benjamin Aillaud a Chester Weber.
 

Výsledky sledujte zde

 
Foto: FEI / Liz Gregg



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE