reklama 11D

Druhým vítězem halové série Světového poháru je Robert Whitaker

ikonka

Druhé kolo série mezinárodních halových závodů, z níž jsou započítávány body do žebříčku skokového Světového poháru nejsilnější Západoevropské ligy, se odehrálo ve dnech 23. až 27. října. Vítězství z hlavní soutěže připadlo Robertu Whitakerovi.
27.10.2019 19:24  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Skokový seriál mezinárodních halových závodů Světového poháru odstartoval v norském Oslu a odtud se přesunulo dění do finských Helsinek. Do nedělní hlavní soutěže s překážkami až do výšky 160 centimetrů bylo nahlášeno bezmála čtyřicet jezdeckých dvojic, přičemž do rozeskakování se probojovalo pouze osm z nich. Nejrychlejšího času 37,96 sekund sice dosáhl Peder Fredricson s valachem H&M Christian K, nicméně dvakrát chybovali, a tak se museli spokojit se sedmou příčkou.
 
Z vítězství se nakonec radoval britský reprezentant Robert Whitaker v sedle dnes již šestnáctiletého holštýnského valacha Catwalk IV. S nulou na kontě a časem 38,13 byl o necelé dvě sekundy rychlejší než stříbrná španělská dvojice Sergio Alvarez Moya s valachem Jet Run a bronzovou belgickou reprezentantkou Celine Schoonbroodt-de Azevedo na klisně Cheppetta. Rozdíl mezi druhou a třetí příčkou byl velmi těsný, totiž ani ne tři desetiny sekundy.
 
V této soutěži startovala rovněž Emma Augier de Moussac s desetiletou klisnou J.C.S. Chacco Dia, bohužel však byly vyloučeny. České reprezentantce se ovšem dařilo s klisnou Rubio Monocoat Electric. Už v sobotu obsadily v soutěži do stočtyřiceti centimetrů na čas s žolíkem skvělé druhé místo a v další rychlostní stočtyřicítce, která se jela v neděli, dojely deváté.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE