reklama 11B

Složil zářil v Trevisu, Scuderia Aichner pokračuje na Riviéře

ikonka

Mezi Treviso a Cagnes-sur-mer rozdělily v pondělí své síly české překážkové stáje. O dvojici italských vítězství se postaral Pavel Složil mladší, na Riviéře dojel do cíle pouze Josef Bartoš na valachovi Piton des Neiges.
14.12.2020 17:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Stoprocentní bilanci měl Pavel Složil mladší na pondělním mítinku v italském Trevisu. Poté, co byl jeden z trojice překážkových dostihů anulován kvůli nebezpečné situaci, si čtvrtý muž letošní české statistiky připsal vítězství v obou zbylých bodech překážkového programu.
 
V cross country na 3500 metrů se v sedle pětiletého valacha Her Hima v barvách trenérky Ivany Porkátové dlouho držel závětří a přenechával iniciativu Tiara Manovi. Jezdec dvojnásobného vítěze Poplerova memoriálu v rozhodující fázi spletl kurs a rozdal soupeřům nesčetné délky. Nabízené šance se zhostil další český zástupce Tamas, ale Her Him si ho nenechal utéct a po krásném souboji o hlavu zvítězil..
 
V prodejním dostihu přes proutěné překážky Premio Lancenigo na 3000 metrů se Složil vyhoupl na desetiletého Morning Stara a bez větších problémů dovedl svěřence Josefa Váni mladšího k vítězství stylem start - cíl. Druhý Rio Apacha na něj ztrácel tři délky, třetí příčku získal zezadou jdoucí Peintre Elusif.
 

Čtěte také: Bošovičtí koně brali dotace v Deauville, finiš Mowaevy přišel pozdě

 
Stáj Scuderia Aichner SRL měla v úterý dvě želízka i ve francouzském Cagnes-sur-mer. Ve steeplechase Prix du Mont Vial (3800 m, 26 000 eur) nastoupili Piton des Neiges a Santa Klara. Zatímco šestiletý valach pod Josefem Bartošem dokázal v závěru vzdorovat nejlepším a získal dotované páté místo, klisna měla tři překážky před cílem pád.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE