Škola v Kladrubech funguje již sedmdesát let. Slavilo se na závodišti

ikonka

V sobotu 25. června se na kladrubském závodišti konaly oslavy 70. výročí založení Střední školy chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem. Tato škola patří mezi hlavní partnery Národního hřebčína, v jehož provozech probíhá praktická výuka žáků.
28.06.2022 14:39  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB


 
Oslavy sedmdesátého výročí Střední školy chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem, které byly připraveny pod vedením ředitele školy MVDr. Františka Horáka a vedoucího učitele odborného výcviku Jany Cincibuchové, byly zahájeny ve 13:00 hodin nástupem žáků střední školy na starokladrubských klisnách. 
 
Následovalo předvedení starokladrubských koní a ukázka jezdeckých dovedností, kterou vedla cvičitelka odborného výcviku Andrea Lesáková. Ve spolupráci se Sokolem Kladruby nad Labem byla pod vedením cvičitelky Bohunky Rosůlkové a Ivy Cincibuchové prezentována voltižní ukázka. 
 

Psali jsme: Hřebčín Kladruby nad Labem prezentoval rekordních dvacet dvojspřeží

 
Jezdecké dovednosti předvedli i bývalí absolventi střední školy a současní zaměstnanci Národního hřebčína, v podání jednospřeží kočí Šárka Zahradníková, dvojspřeží Veronika Starečková a Josef Pelant a čtyřspřeží Kateřina Nesvačilová. 
 
Oslavy byly zakončeny tradičním utkáním v pushballu. V průběhu dne také probíhaly prohlídky školy a Národního hřebčína Kladruby. 
 
Foto: Michaela Purnochová
Zdroj: NH Kladruby