reklama 11D

Egrová: V Kozolupech jsem se učila jezdit původně už v jezdecké škole

ikonka

Vítězka parkurového mistrovství České republiky 2020 mezi mladšími juniory Nikola Egrová připravuje své koně v plzeňské Jezdecké stájí Kozolupy. Na tomto místě prožívala jezdecké začátky a později se sem přesunula se všemi svými koňmi.
26.01.2021 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Své koně má Nikola Egrová už tři roky ustájené v Jezdecké stáji Kozolupy, jejímž majitelem je Michal Rajchman. Jezdecká stáj se nachází v severní části Plzně. 
 
 
Jak dlouho ve vaší stáji působíte a jaká byla vaše cesta až na toto místo?  
 
V Kozolupech jsem začínala jezdit už jako začátečník v jezdecké škole. Když jsme si pořídili prvního koně, tak jsme se za ním přestěhovali do Dolních Lukavic, kde jsme zůstali tři roky. Poté došlo na návrat zpět do Kozolup a už to bude také třetí rok, co zde máme ustájené naše vlastní koně.  
 
 
Jaké jsou základní parametry vašeho současného domovského areálu? 
 
V areálu je 66 boxů, které jsou rozdělené celkem do čtyř stájí. K dispozici máme tři kolbiště, z nichž jedno je takové to hlavní, kde je možné využít i skokový materiál a dále jsou v areálu dvě menší jízdárny na drezuru a lonžování. Pro koně jsou zde travnaté výběhy, venkovní mycí box a solárium. Nachází se zde i poměrně malá jezdecká hala.  
 
 
Co je podle vás největší výhoda vaší současné stáje? 
 
Největší výhodou naší současné stáje je krátká vzdálenost od našeho domu a také dobrá dostupnost z centra Plzně. Jako hlavní skokový trenér v tomto areálu působí Jiří Luža, jehož přítomnost je pro nás také velmi výhodná a skoková příprava je tak pro všechny klienty stáje v případě zájmu zaručena.  
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Už jedenáct let uplynulo od příchodu na Statek Záhořany, říká Daněk

 
Kolik času zde trávíte? Jak vypadá váš běžný program? 
 
Během školního roku jezdím do stáje rovnou ze školy a většinou ve stájí bývám až do večera. Každý kůň má určitý týdenní plán přizpůsobený k jeho aktuálním potřebám. O koně se sama postarám a před odjezdem ještě připravím všem krmení na další den. 
 
 
Bez jaké části zázemí byste se nemohla s koňmi nikdy obejít? Co berete jako naprostý standard pro to, abyste mohla vy i vaši koně v jakémkoliv areálu působit? 
 
Pro koně jsou podle mě naprostým základem prostorné boxy, výběh a možnost umytí v mycím boxu nebo jiném prostoru k tomu určeném. Na práci a sportovní přípravu poté potřebujeme jízdárnu s kvalitním povrchem a skokovým materiálem. Ta u nás až tak kvalitní není, a proto dojíždíme na skokové tréninky do Zduchovic. Kladu také velký důraz na ježdění s koňmi ven a do přírody, aby neměli jízdárny moc a práce je stále bavila. 
 
 
Foto archiv Nikoly Egrové  



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE