reklama 11C

Kuriózní lipský šampionát vyhrál Němec Kutscher

ikonka

Letošní tradiční lipský šampionát, který byl součástí sobotního dění, byl naprosto neobvyklý. Nakonec o vítězství bojovali pouze dva jezdci. Dva Němci. A o vítězství Kutchera rozhodl v podstatě již svojí jízdou Christian Ahlmann.
20.01.2019 09:33  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Šampionát Lipska byl při CSI5* nejvyšší skokovou soutěží sobotního dne při Partnerpferd 2019 a výška dosahovala 150 centimetrů. Náročný kurz od světového stavitele Franka Rothenbergera byl nejen značně obtížný, ale i časový limit byl opravdu velice těsný.

Pouze dvě dvojice se tak nakonec dostaly do rozeskakování – Christian Ahlmann s Take A Chance On Me Z a Marco Kutscher s Charcem. Oba tito světoví jezdci přitom sedlali shodně desetileté koně, tedy na těchto náročných parkurech ještě poměrně nezkušené. Čekalo se tak, jakou taktiku oba předvedou v rozeskakování.

 

Vzniklo z toho nakonec takové rozeskakování, které se na závodech takovéto úrovně často nevidí.

 

Jako první nastoupil Christian Ahlmann. „Take A Chance skákal v základním kole skvěle a rozeskakování začal stejně tak dobře. „Pak jsem se ale rozhodl pro velice riskantní obrat a takový on ještě moc dobře nezná. Byl z toho trochu nejistý a zastavil. A poté už ani tak dobře neskákal,“ popsal kriticky svoji jízdu jezdec. V cíli měl nakonec 17 trestných bodů, a tak výrazně ulehčil Marco Kutscherovi cestu za vítězstvím.

„Celý tento závod byl tak trochu kuriózní, už základní kolo. Nečekal jsme, že bude k vidění tak málo nul. A pak rozeskakování… Christian zariskoval, to se někdy stane, že to neklapne,“ popsal Marco Kutscher. Ten si odnesl z rozeskakování jedno shození, a to hned na první překážce. „No, ve výsledku je to jedno, vyhrál jsem a to mě těší,“ zasmál se vítěz.

Marco Kutcher dále dodal na konto svého koně: „Jsem moc rád, že Charca mám. Je velice dobrý a jezdit koně jako jeho je opravdu zábavou. Jsem moc zvědavý na to, jak se vydaří letošní sezona.“

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

Text s využitím informací z tiskové zprávy pořadatele

Foto: Sportfotos-Lafrentz.de




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE