reklama 11B

Sára Vingrálková: Splnění limitu olympijské kvalifikace nebylo v plánu

ikonka

Česká reprezentantka Sára Vingrálková absolvovala v neděli 1. března svou první čtyřhvězdovou Grand Prix a rovnou si při této příležitosti splnila minimální limit pro olympijskou účast. Po návratu do České republiky se nám svěřila se svými dojmy.
02.03.2020 16:44  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D

V neděli 1. března se na start čtyřhvězdové Grand Prix v rámci Sunshine Tour postavila také Sára Vingrálková s koněm Kas-Sini DC. Pro jezdkyni i jejího koně to byla vůbec první zkušenost na parkuru této úrovně. "Původně bylo v plánu především získat zkušenosti. Měla jsem jít tříhvězdovou Grand Prix s tím, že se pak teprve rozhodneme, zda-li zkusím i čtyřhvězdovou. Ale jelikož Kas-Sini skákal po celou dobu skvěle, šli jsme do toho a dopadlo to nad očekávání. Jsme nad míru spokojení," popsala své dojmy Sára.
 
"Parkur byl rozhodně na mírách, ale bylo to fér, nebyly tam od stavitele žádné velké záludnosti, přesto se jednalo o opravdu technický parkur. Nikdy jsme takový parkur já ani Kas-Sini nešli. Připouštěla jsem si, že je to olympijská kvalifikace, ale nebyl to můj cíl, i přesto jsem po dojetí zažila obrovskou euforii - nejen z dobře zajetého parkuru, z něhož jsem měla skvělý pocit, ale také z toho, že se mi podařilo splnit podmínky olympijské kvalifikace," vzpomíná na úžasné pocity po dokončení Grand Prix Sára Vingrálková.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sára Vingrálková: Chci být sportovním psychologem. Sním i o olympiádě

 
Přestože Sára o účasti na olympijských hrách v Tokiu neuvažovala, nabízí se nyní varianta, že by se mohla stát jedním z členů týmu, kteří odletí na olympiádu reprezentovat Českou republiku. "Pokud by se nám v průběhu sezony dařilo podávat stabilně dobré výsledky v takto obtížných soutěžích, dalo by se o tom teoreticky přemýšlet. Jsme ale nohama na zemi. Uvidíme, jak se to bude dále vyvíjet," okomentovala tuto situaci Sára.
 
V plánu má letos se tří a čtyřhvězdových soutěží účastnit, důvodem však není olympiáda, ale především získávání zkušeností na této úrovni. "Považovat se za potenciálního kandidáta je velmi těžké, na druhou stranu jezdců zatím bohužel příliš nemáme, navíc ještě vypadla Zuzka Zelinková. Každopádně bude záležet na momentální formě jezdců i koní. Například Aleš Opatrný předvedl s Forewerem při Sunshine Tour skvělý výkon, myslím, že zrovna on si to opravdu zaslouží."
 
Dalším mezinárodním výjezdem Sáry Vingrálkové měly být závody v italském městě Gorla Minora, ale vzhledem k situaci v Severní Itálii je to prý zatím otevřené. "Pořád není jasné, jestli se závody uskuteční či nikoli. Řešíme tedy i nějaký náhradní plán, uvažovali jsme například o dvou týdnech ve španělské Olivě."
 
Foto archiv jezdkyně



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE