reklama 11C

S koňmi jsem se přesunula za trenérkou. Vyplatilo se to, říká Kudelová

ikonka

Pod vedením Emy Kopuleté letos při mistrovském klání vybojovala Viktorie Kudelová titul vicemistryně s klisnou Icon Granta. V rozhovoru vypráví o ztrátě svého Quatera a také o pořízení dvou nových výborných koní, s nimiž stihla letošní mistrovství.
01.09.2021 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Stáj, kterou reprezentuje Viktorie Kudelová, se nachází v Bělově kousek od Otrokovic ve Zlínskem kraji a její oficiální název je JK Ramir Bělov. Mají ji na starosti Saša a Radana Hanáčkovi. „Svoje koně mám však už přes rok ustájené v Tetčicích za Brnem kvůli přítomnosti mé trenérky Emy Kopuleté. Tuto stáj vlastní Ondřej Tesař,“ uvádí drezurní jezdkyně Viktorie Kudelová, jež vybojovala titul vicemistryně pro rok 2021 mezi staršími juniory se svou osmiletou holandskou klisnou Icon Grantou.  
 
Jak dlouho ve vaší stáji působíte a jaká byla vaše cesta až na toto místo? 
S jezdectvím jsem začala v jezdecké stáji Al-kham-sa Zlámanka. Tam jsem se naučila jezdit, měla jsem tam své první poníky a také jsem v této stáji začala závodit. Do Bělova jsem přestoupila asi po šesti letech hlavně kvůli tomu, že jsem chtěla začít jezdit na velkých koních. V Bělově jsem byla asi dva roky, našla jsem si tam toho nejlepšího parťáka Quatera do sportovních začátků a také super partu lidí. 
 
Potom už začaly být úlohy těžší a my chtěli být co nejlépe připraveni na sezonu 2020. Proto jsme přestěhovali Quatera na zimní přípravu právě do Tetčic za trenérkou Emou Kopuletou. V červnu 2020 bohužel Quatero zahynul a já chtěla samozřejmě s ježděním skončit, ale naštěstí mám ty nejlepší rodiče, kteří společně s trenérkou začali hned hledat Quaterkovo nástupce a myslím, že se jim to povedlo skvěle. Po měsíci objíždění a zkoušení koní jsme našli Aleška (Ikke) a Ivanku (Icon Granta), a jelikož byla sezona v plném proudu a my jsme chtěli s koňmi ještě stihnout mistrovské závody, tak jsme už zůstali u trenérky v Tetčicích. 
 

Psali jsme: Veselá: Poloha a tréninkové plochy, to jsou hlavní výhody Selské Jízdy

 
Jaké jsou základní parametry vašeho současného domovského areálu? 
V naší stáji se nachází velké množství boxů, ale přesný počet dohromady nedám. Areál se skládá dohromady ze tří stájí a dále klientům a jejich koním nabízí halu a taky venkovní jízdárnu. Nechybí ani rozsáhlé okolní výběhy. 
 
Co je největší výhoda vaší současné stáje z vašeho osobního pohledu?
Velkou výhodou Tetčic je určitě hala a travnaté výběhy, ve kterých můžou být moji koně sami celé dopoledne, když nám to tedy počasí dovolí.
 
Kolik času zde trávíte? Jak vypadá váš běžný program, pokud jste zrovna tady "doma" a ne někde na závodech? 
V Bělově jsem trávila skoro každý den. O víkendech a prázdninách to bylo i od rána do večera. Teď už je to ale trošku jinak, hlavně kvůli tomu, že mám Tetčice přibližně hodinu cesty autem od domu. Tím pádem je to pro mě, a hlavně pro moje rodiče časově náročnější. Takže jsem u koní většinou jenom tři dny v týdnu, odjezdím si, pomazlím je a jedu zpět domů. 
 
Bez jaké části zázemí byste se nemohla s koňmi nikdy obejít? Co berete jako naprostý standard pro to, abyste mohla vy i vaši koně v jakémkoliv areálu působit? 
Základem je pro mě hlavně to, aby se ve stáji koně dobře cítili, takže jsou nezbytné určitě velké a čisté boxy a výběhy. Mně už potom stačí jenom hala, abychom mohli celý rok trénovat. 
 
Jsou plánovány v blízké budoucnosti nějaké změny v tomto areálu, např. rekonstrukce, rozšíření? 
Jak psala už před dvěma lety moje trenérka - změny nečekáme, jsme konzervativní. 
 
Foto: Jan Matuška / poskytla Viktorie Kudelová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE