reklama 11A

Rousse sahala po vítězství v Deauville. Geniální Soumillon, řekl Luka

ikonka

Jediným českým koněm startujícím na pátečních dostizích v Deauville byla pětiletá Rousse, která v sedle s čerstvým francouzským rekordmanem Christophem Soumillonem potěšila třetím místem v handicapu Quinté+.
06.03.2020 14:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Necelá délka chyběla v pátek bělce Rousse k cennému vítězství v dostihu Quinté+ ve francouzském Deauville. Pětiletá klisna v majetku Hany Veselé finišovala pod Christophem Soumillonem třetí v Prix Dunette (1900 m, 50 000 eur) a získala tak i při svém třetím letošním startu dotované umístění.
 
"Christophe to zajel geniálně. Předvedl na Rousse nádhernou jízdu, jsem z něj nadšený," reagoval klisnin trenér Václav Luka mladší.
 
Vítěze loňského Evropského poháru žokejů zastihly poslední dny ve velké formě. Ve středu zaznamenal v Compiegne své 3315. vítězství kariéry a překonal tak dlouholetý francouzský rekord Yvese Saint-Martina.
 

Čtěte také: Nový zájemce o České derby. Z Německa byl dohlášen Legal Rights

 
Do sedla Rousse se 38letý Soumillon vrátil po sedmi měsících. V Bošovicích trénovaná klisna šla v pátek na start jako spolufavoritka, když do aktuální sezony vstoupila dvěma pátými místy v Chantilly.
 
Soumillon bezezbytku využil výhody boxu číslo 2 a hned po startu klisnu zaparkoval za jedním ze soupeřů ve vnitřní stopě u bariéry. V roztaženém poli se pohyboval blízko špice kolem třetího místa a při vbíhání do cílové roviny se objevil na úrovni vedoucího koně. 
 
Rousse v závěru předvedla táhlou koncovku, která stačila na třetí místo. Silnější závěr nakonec měly jen klisny Ficelle du Houley a La Poutanesca.
 

Loňský rozhovor: Nebát se být jedničkou. Dva dny s Christophem Soumillonem




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE