reklama 11B

Riesenbeck si v Rijádu šestou výhrou dojel pro celkový triumf v GCL

ikonka

Pohár za celkové vítězství v parkurové Global Champions League je ve správných rukou. Členové Riesenbeck International zaznamenali v Rijádu již šesté letošní vítězství a stali se tak šampiony celého ročníku. Prague Lions vybojovali dílčí třetí místo.
27.10.2023 22:33  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Při posledním kole série Global Champions League v saudskoarabském Rijádu bojovali členové týmu Prague Lions především o udržení šestého místa, neboť sedmí Scandinavian Vikings na ně ztráceli pouhý jeden bod. 
 
Do první části soutěže nastupovali za pražský celek Fernando Martinez Sommer s dvanáctiletou klisnou Lady van de Haartehoeve a Niels Bruynseels v sedle devítiletého valacha Origi VD Vosberg. Oba dokončili náročný kurz s výškou překážek 155 centimetrů bez penalizace a do druhého kola tak Prague Lions postupovali s velkými nadějemi. 
 
Druhý parkur již dosahoval výšky 160 centimetrů, a tak nastoupili do boje ti nejzkušenější. Jenže Pieter Devos s šestnáctiletou klisnou Mom´s Toupie de la Roque i Niels Bruynseels ve dvojici se čtrnáctiletým valachem Delux van T & L jednou chybovali a na kontě týmu tak bylo v součtu osm trestných bodů. 
 

Nepřehlédněte: Bielíková: Parkury v O2 areně jsou vždy top zážitek. Jedu tam podruhé

 
Stejné bodové skóre měla i další čtyři družstva. O pořadí proto rozhodoval součet časů z druhého kola. Díky tomu Pražští lvi skončili třetí za druhými Stockholm Hearts. Ty reprezentovali Olivier Philippaerts na sedmnáctileté klisně H&M Legend of Love, Peder Fredricson v sedle sedmnáctiletého valacha Catch Me Not S a Malin Baryard-Johnsson sedlající patnáctiletou klisnu H&M Indiana. 
 
Na nejvyšší stupínek vystoupali při závěrečném dekorování jezdci týmu Riesenbeck International. Ti sice jako jedni z mála pro druhé kolo nevyměnili žádného koně, přesto se jim jako jediným podařilo celou soutěž dokončit s pouhými čtyřmi body. Zaznamenal je při druhém startu Eoin McMahon s jedenáctiletou klisnou Milou. Jeho kolega Philipp Weishaupt na devítiletém valachovi Zineday dovezl do cíle dvě nuly. 
 
Pro Riesenbeck International to bylo letos již šesté vítězství, v žebříčku nasbírali 332 bodů a zaslouženě tak vyhráli i celoroční bodování. Za tento triumf navíc získali tučnou finanční prémii ve výši 2.000.000 eur. S 318 body jsou druzí Paris Panthers, následují s 274 body Madrid in Motion a čtvrtým týmem, který se automaticky kvalifikoval do semifinále Super Cupu při listopadové galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně jsou Stockholm Hearts. Na jejich kontě je 250,5 bodů, tedy o dva a půl více, než si připsali pátí St. Tropez Pirates. O jejich neúspěchu přitom rozhodlo až poslední kolo, v němž byli až jedenáctí. V konečných součtech tak mají 248 bodů a měli tak dvaadvacetibodový náskok před šestými Prague Lions.
 

Čtěte také: Smolders je ve formě. Chce to trpělivost, říká před startem v O2 areně

 

Pořadí na pátém až šestnáctém místě však již jen určilo výši finančních dotací. Pro poslední závod Global Champions už nehraje žádnou roli, neboť všech dvanáct celků bude muset Praze projít čtvrtfinálovým sítem. 
 
Galashow světového parkuru se koná v libeňské O2 areně od čtvrtka 16. do neděle 19. listopadu. Mezi hlavní body programu se řadí sobotní Super Grand Prix LGCT, ale také již zmíněný Super Cup GCL, který startuje ve čtvrtek. Do pátečního semifinále týmové soutěže mají zajištěn přímý postup ze základní části seriálu nejlepší čtyři celky z celkových šestnácti. Dvanáct zbývajících musí nejprve nastoupit do čtvrtfinále. Do nedělního finále se z páteční části probojuje už jen šest týmů a stejný počet jich z klání vypadne.
 
Součástí akce je také jedinečná jezdecká show, v níž diváci uvidí poprvé v České republice netradiční disciplínu Horseboarding, kdy jezdec v sedle koně za sebou táhne skateboardistu na off-roadovém skateboardu. Velkou dávku adrenalinu nabídne i vystoupení skupiny Cali Voltige, která na koních předvádí akrobatické kousky označované jako džigitovka. Spojení akrobacie, tance a jízdy na koni představí v Praze Dajana Pfeifer. Přítomnému publiku ukáže také bezmeznou důvěru, kterou si může člověk s koněm vybudovat. Chybět letos nebudou v O2 areně opět vozatajové. Se svými čtyřspřežími se utkají při překážkové jízdě. 
 
V rámci artistické show pod taktovkou Michala Cabana návštěvníky jistě nadchnou vedle mnohých účinkujících i velké svítící loutky Dundu. Děti si ve fanzóně budou moci vyzkoušet mimo jiného přeskákat miniaturní parkur s překážkami Longines Global Champions Tour. Podrobnosti o programu najdou zájemci na webu www.pragueplayoffs.com, kde je také odkaz na on-line prodej vstupenek.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková zpráva GC Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }