reklama 11A

Vzduch v O2 areně rozvíří čtyřspřeží. Nesvačilové se utkají mezi sebou

ikonka

Na konci srpna společně členové rodiny Nesvačilových úspěšně reprezentovali Českou republiku na vozatajském mistrovství Evropy čtyřspřeží v nizozemském Exloo. V listopadu se mezi sebou utkají v halové soutěži při GC Prague Playoffs v O2 areně.
17.10.2023 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Páteční program galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs zpestří opět neoficiální soutěž čtyřspřeží, v níž se proti sobě postaví Jiří Nesvačil senior a jeho dva synové Jiří a Radek. 
 
Všichni tři před nedávnem tvořili jeden tým při mistrovství Evropy v nizozemském Exloo. V týmové soutěži Češi byli pátí a výborných výsledků dosáhli i jako jednotlivci. Radek Nesvačil po životním výkonu skončil devátý. Zůstaly za ním takové hvězdy jako Benjamin Aillaud, Fredrik Persson, Ijsbrand Chardon nebo Jerome Voutaz. Jiří Nesvačil junior pro změnu zazářil v poslední zkoušce, kterou je vozatajský parkur. Umístil se v něm třetí. 
 

Čtěte také: Dajana Pfeifer: Největší motivací je předvést důvěru mezi mnou a koněm

 
V libeňské O2 areně se zmiňovaná trojice vozatajů představila již v předešlých dvou letech a pro velký úspěch se vrací i letos. Diváci se tak opět mohou těšit na adrenalinový zážitek ze sportovních výkonů, při nichž nechybí rychlost, ale i preciznost vozatajů a jejich koní. 
 
Jednat se bude o neoficiální soutěž, v níž se účastníci snaží projet stanovenou dráhu v co nejkratším čase bez shození míčků na překážkách tvořených z plastových kuželů. Na trase je rovněž jedna technicky náročná překážka tvořená z lehkých elementů. Označena je dvojicemi několika písmen na bílém a červeném podkladu, kterými musí jezdec projet ve stanoveném pořadí a směru, kdy červená určuje pravou ruku a bílá levou. Pokud jezdec shodí překážku nebo míček, získává trestné body, které se následně přepočítají na trestné sekundy. Soutěž je dvoukolová, přičemž se výsledky obou kol sčítají a vyhraje vozataj s nejmenším součtem časů.
 
Dráhu postaví Jaroslav Pavel, který se ujme také role rozhodčího. Závodníky rozhodně nebude šetřit a předem avizoval, že nachystá kurz na úrovni Světového poháru. 
 

Psali jsme: Cali Voltige se představí v Praze. Zapomeňte na klidné cvičení na koni

 
Global Champions Prague Playoffs se letos v libeňské multifunkční hale uskuteční již popáté, a to od čtvrtka 16. do neděle 19. listopadu. Hlavním pilířem celé akce je Super Cup GCL, v němž čtyři nejlepší celky ze základní části série postupují rovnou do pátečního semifinále, zatímco zbývajících dvanáct týmů musí projít nejprve čtvrteční čtvrtfinálovou soutěží. To se bude týkat vedle jiných celků i družstva Prague Lions, jehož manažerkou je Anna Kellnerová. Pražští lvi tak budou potřebovat co nejsilnější podporu domácích fanoušků, aby bylo možné jim držet palce nejenom během úvodního dne. Do nedělního finále se páteční části probojuje už jen šest týmů a stejný počet jich z klání vypadne.
 
Velkým diváckým magnetem je vždy sobotní Super Grand Prix Longines Global Champions Tour, do níž se probojují nejúspěšnější jezdci z jednotlivých kol seriálu jednotlivců. Již kvalifikovanými účastníky jsou Philipp Weishaupt, Katrin Eckermann, David Will, Edwina Tops-Alexandra, Julien Epaillard, Maikel van der Vleuten, Henrik von Eckermann, Christian Ahlmann, Harrie Smolders, Bertram Allen, Max Kühner, Jessica Springsteen, Sanne Thijssen, Peder Fredricson a Andreas Schou. Poslední volné místo získá nejúspěšnější jezdec při říjnovém finále v Rijádu.
 
Nedílnou součástí mítinku je také velkolepá koňská a artistická show obohacená o ohromující audiovizuální efekty. Podrobné informace o programu a prodeji vstupenek jsou na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Kateřina Návojová, poskytlo tiskové středisko GC Prague Playoffs
Zdroj: tisková informace GC Prague Playoffs
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE