reklama 11D

Přípravy na Goodwood vrcholí. Ponntos je opět ve formě, hlásí Tušimice

ikonka

Druhá česká účast na mítinku Glorius Goodwood se blíží. Šampion Ponntos potvrdil loňským pátým místem své kvality, nyní se pokusí tento výsledek ještě vylepšit. Svěřenec Miroslava Nieslanika by poté měl pokračovat ve stopách svého loňského programu.
25.07.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Dvojnásobný šampion sprinterů a nejvýše hodnocený kůň loňského roku v českém tréninku Ponntos se chystá na návrat do britského Goodwoodu. Pětiletý hřebec majitelky MUDr. Evy Nieslanikové by se měl v pátek 4. srpna postavit na start grupy 2 King George Qatar Stakes, v níž loni obsadil páté místo.

Kromě svěřence trenéra Miroslava Nieslanika je do pět furlongů dlouhého dostihu v rámci čtvrtého dne prestižního mítinku Glorious Goodwood přihlášeno 23 dalších sprinterů.

"Přípravy vrcholí. Ponntos si trochu odpočinul a dostal se opět do své formy. Máme z něj doma dobrý pocit. Uvidíme, na co to bude stačit v Anglii, u sprinterů je to vždycky trochu nahoru dolů a v těchto dostizích potřebujete i štěstí," řekl manažer stáje Petr Nieslanik.

 

Čtěte také: Stačilo najít místo v cílové rovině. Classa znovu nadchla ve Varech

 

V loňském ročníku King George Katar Stakes se Ponntos pod Frankiem Dettorim vydatně podílel na rychlém čase 0:56,46. Odvodil čtyři furlongy a ještě padesát metrů před cílem držel druhou pozici. Na vítěze mu v těsném doběhu chybělo 1 1/4 délky, krk a krátká hlava.

"Na distanci tisíc metrů moc není co vymýšlet, pošleme ho zase zepředu. Goodwoodská dráha Ponntosovi vyhovuje, je to mírně z kopečka, pro ty rychlíky v podstatě ideální podmínky. Akorát bychom si přáli poslední startovní číslo, protože v minulých startech byl trochu nervóznější. Jezdecké obsazení budeme teprve řešit," dodal Nieslanik.

Podle zkušeností rodinného týmu se cesta s koněm na britské ostrovy v éře po brexitu nedá absolvovat pod 20 hodin. Na základě loňských výjezdů do Ascotu a právě do Goodwoodu vyrazí tušimická výprava 31. července, aby byl hřebec na místě tři dny před dostihem.

"Loni jsme jeli do Ascotu docela pozdě a do Goodwoodu jsme museli deset dní dopředu kvůli dopingovým odběrům. Tentokrát nám Angličané poslali sety, takže odběry odcházejí do Anglie v pondělí," podotkl Nieslanik.

Další cíle: třetí "Abbaye" a návrat do Dubaje

Ponntos se naposledy představil na dráze začátkem července, kdy skončil osmý v grupě 2 Prix du Gros-Chene. Sezonu zahájil již 6. ledna třetím místem v dubajském listed, v následujících dvou grupových startech v Meydanu se neumístil. Dotovaný výsledek si připsal pouze v březnovém classe 2 ve Fontainebleau, kde finišoval pod Bauyržanem Murzabajevem třetí.

Po Goodwoodu by měl Ponntos stejně jako loni zamířit do pařížského Longchamp. Přes zářijovou grupu 3 Qatar Prix du Petit Couvert se chtějí Nieslanikovi opět odrazit do Prix de l’ Abbaye. Z prestižního sprintu na Arc mítinku má hnědák zatím na kontě šesté a sedmé místo.

"Pokud bude všechno v pořádku, dostane pak odpočinek a v zimě by se opět vrátil do Dubaje," uzavírá Petr Nieslanik.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE