reklama 11C

Stačilo najít místo v cílové rovině. Classa znovu nadchla ve Varech

ikonka

Velkou letošní jízdu klisny Classy a jezdkyně Lucie Fialové nezastavila ani solidní sestava hřebců v Ceně města Karlovy Vary - Memoriálu Josefa Dolejšího na lázeňské dráze. Dalším cílem třídové ryzky může být Most, ale i zahraniční závodiště.
24.07.2023 09:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Byl to jen krátký okamžik, během něhož se ve druhém sledu otevřel ryzce Classe volný prostor k útoku a jezdkyně Lucie Fialová klisnu poslala do vnější stopy karlovarské dráhy. To rozhodlo o vítězce Ceny města Karlovy Vary - Memoriálu Josefa Dolejšího.

V barvách majitele Martina Bláhy běhající Classa zachytila vedoucí Sparkle Shout včas a v cíli byla o krk dříve. Jako třetí následoval s odstupem téměř tří délek poctivý Sagar před American Charliem, zatímco účastník derby Stormy Awakening se nedostal přes desáté místo.

"Jak jsem vyjížděla z oblouku, měla jsem pocit, že dnes má Classa na vítězství. Přede mnou se objevili koně a já jsem věděla, že nesmím tu situaci promarnit. Na poslední chvíli jsem ji vytáhla ven a pak už to bylo snadné," řekla Fialová v nedělním vysílání EquiRadia.

 

Čtěte také: Altus završil v Meranu hattrick, Don Hugo zvítězil ve Varšavě

 

"Nesla relativně dobrou váhu, tak jsem věřil, že podá dobrý výkon. Podtrhl to optimální průběh, Lucce se to povedlo. Hledání místa v cílové rovině samozřejmě není nikdy jednoduché, ale s takovým koněm stačí čekat, čekat a čekat. A pak vystřelit," usmíval se trenér Václav Luka.

Classa tak po Ceně Nory Jeane a Letní ceně klisen uhájila i ve třetím letošním startu čistý štít, navíc poprvé zvítězila proti hřebcům. Přemožitele poznala zatím jen třikrát, z toho jednou v zahraničí. Zbylých osm startů proměnila ve vítězství a navzdory opakovaným problémům se zdravím se vždy dokázala úspěšně vrátit na dráhu.

Další cesta s otazníkem

Za celou kariéru se na ní vystřídali jen dva jezdci. Kromě Fialové to byl ještě Jan Verner, který jel klisnu při jejích triumfech ve Slovenském Oaks a v Ceně Pat’s Music.

"Tahle kobylka je moje srdeční záležitost. Jezdila jsem ji od jejího debutu a jsem hrozně vděčná za to, že mi pánové Luka a Bláha dávají příležitost," líčila Fialová, aktuálně pátá v průběžném pořadí Lázně Poděbrady Cupu.

Václav Luka přiznal, že hledání dalších startů pro Classu bude všechno jiné než jednoduché. "Její optimum leží na 2000 metrech, zvládne i 2200 metrů. U nás se teď nic vhodného nenabízí, jedině v Mostě. Je otázka, zda by jí tamní profil dráhy vyhovoval, možná to zkusíme. Nebo se můžeme vrátit do zahraničí, musím si to ještě nechat projít hlavou," nastínil Luka.

Foto: Marcela Kozová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE