reklama 11A

75 000 liber! Dettoriho fanoušci vzali útokem dražbu jeho trofejí

ikonka

Dostihoví příznivci z celého světa až do tohoto úterý přihazovali ve velké dražbě trofejí a dalších předmětů z majetku Frankieho Dettoriho. Největší sumu zaplatil nejmenovaný britský kupec, který vydražil trofej za vítězství v letošním Oaks.
21.07.2023 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Loučení Frankieho Dettoriho s hvězdnou kariérou zůstává jedním z největších témat letošní dostihové sezony. Není to však jen itinerář nejpopulárnějšího žokeje moderní éry, který v této souvislosti poutá pozornost fanoušků. Toto úterý skončila internetová dražba, v níž Dettori nabídl menší část z množství pohárů, cen a dalších předmětů spojených s jeho vítězstvími v sedle.

A dražební společnost Cheffins hlásí velký úspěch - výtěžek z prodeje 126 předmětů se vyšplhal na 75 000 liber. Vůbec nejdražší byla trofej za vítězství v letošním Oaks na klisně Soul Sister, za kterou nejmenovaný britský kupec zaplatil 5000 liber. Jak napsal ve čtvrtek Racing Post, jen o čtyři sta liber méně vynesl dres Godolphinu, získaný japonským sběratelem.

Dettori a jeho manželka Catherine se rozhodli rozprodat část obrovské sbírky trofejí trofejí kvůli chystanému pronájmu svého bytu v Newmarketu. Výtěžek dražby poputuje mimo jiné ve prospěch charitativní organizace Direct Aid For Africa, založenou Dettoriho zesnulým přítelem Barneym Curleyem.

 

Čtěte také: Vizitka derby-vítězky. Abha při debutu v listed brala čtvrté místo

 

Šance získat některou z Dettoriho cenností využili příznivci z Anglie, Irska, Itálie a dalších evropských zemí, ale i ze Spojených států, Hongkongu, Austrálie nebo Japonska.

"Pro Frankieho fanoušky to byla jedinečná příležitost pořídit si část sportovní historie. Vzhledem k Frankieho hvězdnému statusu jako nejslavnější dostihové osobnosti jsme čekali velký zájem, ale některé dosažené ceny nás příjemně překvapily," řekla Harriet Lusty ze společnosti Cheffins.

52letý Dettori s mnohaměsíčním předstihem vyhlásil, že se rozloučí s kariérou 21. října na britském Champions Day v Ascotu a následně na americkém Breeders’ Cupu. Nedávno však přiznal, že by ho lákala i potenciální účast v Melbourne Cupu, který se letos poběží 7. listopadu.

Zdroje: Cheffins, Racing Post, Galopponline

Ilustrační foto: Martin Cáp




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE