reklama 11A

Příprava na sezonu v Olivě je pro nás velmi důležitá, říká Kellnerová

ikonka

Anna Kellnerová již třetím týdnem startuje se svými koňskými svěřenci ve španělské Olivě. Jak je nastavený režim závodů při jarní Mediterranean Equestrian Tour a jaké má další plány před startem Global Champions, prozradila v rozhovoru pro EquiTV.
29.01.2021 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Většina parkurových jezdců, kteří jsou členy reprezentačního A-kádru a současně adepty pro účast na olympijských hrách v Tokiu, zahájí sezonu během února ve Španělsku. Jednou z destinací je Vejer de la Frontera a tamní Sunshine Tour. Anna Kellnerová si však pro start zvolila již od první poloviny ledna Mediterranean Equestrian Tour v Olivě. 
 
Jak jsou tyto velké mezinárodní závody zorganizované, to Anna prozradila v audio rozhovoru pro EquiTV. „První týden jsem měla v Olivě jen tři koně na rozeskákání, jelikož jsme delší dobu nebyli na závodech. Druhý týden pak dorazila i Catchie a Baloo, kdy jsme se vlastně po čtyřech měsících zúčastnili i Grand Prix. Byli jsme trošku zarezlí, ale myslím si, že to šlo. – Co se týče kondice, tak jsme na tom dobře,“ spokojeně konstatovala Anna při rozhovoru v aktuálním podcastu „Od víkendu k víkendu“. 
 

PSALI JSME: V Česku se v únoru jen tak závodit nebude. Jezdci berou nohy na ramena

 
„Jsem moc ráda, že máme možnost vyjet do Olivy, jelikož v rámci přípravy na sezonu je to pro nás velmi důležité,“ pokračuje Anna. „Do areálu je omezený přístup nejen pro návštěvníky, kteří tam nesmí, ale i pro tým, který se točí kolem koní. Máme povolený přístup pouze pro tři lidi: pro jezdce, ošetřovatele a trenéra nebo druhého ošetřovatele. Takže jakmile máte více koní, já měla v Olivě druhý týden měla třeba šest koní, tak to je opravdu složité. Na druhou stranu si myslím, že je to skvělé, protože se v areálu pohybuje méně lidí.“
 
Přísná jsou i další protiepidemická opatření. „Máme povinnost nosit stále roušky, pokud nejsme na koni, což si myslím, že je skvělá prevence. Restaurace jsou zavřené, ale můžeme si vzít jídlo ‚take away‘ s sebou do kamionu. – Je to jiný režim, než jsme zvyklí při závodech, ale jsem ráda za tu možnost se připravovat na letošní složitou sezonu,“ říká Kellnerová. Účastníci se také mohou každé ráno nechat otestovat PCR či antigenními testy na Covid-19.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Olympiáda, ale i mistrovství Evropy. Jezdce z A-kádru čeká rušný rok

 
Po třetím závodním víkendu má Anna Kellnerová v plánu návrat do České republiky, ale účastí v Olivě ještě bude pokračovat. „Na týden a půl se vracíme domů, ale pak tam znovu vycestujeme na druhý a třetí týden v únoru. Já pak rovnou z Olivy letím na dvoutýdenní závody CSI5* do Dauhá s Catchie a Balooem,“ prozradila jezdkyně. 
 
Právě v Kataru odstartuje nový ročník světové parkurové série Global Champions, která (jak všichni doufají) vyvrcholí v listopadu v pražské O2 areně při GC Playoffs. „Samozřejmě doufám v to, nevidím žádný důvod, aby to skončilo. Situace je zcela jiná,“ opověděla Anna na otázku, zda věří, že letos Global Champion nezačne a zároveň neskončí v Dauhá, což se stalo v loňském roce. „Díky zkušenostem a znalostem za poslední rok snad budeme mít možnost pokračovat jak v rámci Global Champions, tak na ostatních závodech. – Snad se ta situace nezhorší a budeme moci pokračovat i v přípravě na olympiádu,“ dodává při rozhovoru v Podcastu EquiTV.
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE