reklama 11D

Mullinsův velký den: Al Boum Photo obhájil v Cheltenham Gold Cupu

ikonka

Irský trenér Willie Mullins dokonale "vyloupil" Cheltenham. V závěrečný den si připsal čtyři vítězství včetně tří dostihů Gd1 a festivalového vrcholu Gold Cupu. Al Boum Photo a Paul Townend tentokrát museli bojovat do posledních metrů.
13.03.2020 17:53  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
Osmiletý valach Al Boum Photo se v pátek zapsal mezi velikány překážkového festivalu v Cheltenhamu, když obhájil loňské vítězství v Magners Cheltenham Gold Cup Chase (5294 m, 625 000 liber). V dramatickém finiši o krk odolal náporu útočícího Santiniho, třetí Lostintranslation ztrácel dalších 1 1/4 délky.
 
Žokej Paul Townend a trenér Willie Mullins tak zaznamenali páteční hattrick na úrovni Gd1. Před Gold Cupem se radovali z vítězství v Triumph Hurdle s čtyřletou Burning Victory a díky Monkfishovi těsně ovládli i Albert Bartlett Novices’ Hurdle.
 
"Je to úžasné. Loni jsem myslel, že tak skvělý pocit už nikdy nezažiju, ale letos je to ještě lepší," rozplýval se Townend po doběhu Gold Cupu.
 
 
"Někteří o Paulovi tvrdili, že je pod tlakem, ale on si dělá, co chce. S trochou tlaku možná ještě jezdí o trochu lépe. Není snadné navázat na Rubyho Walshe a on znovu upevnil svou autoritu," řekl televizi ITV spokojený Mullins, který v pátek kromě tří úspěchů s Townendem ještě nasedlal Barrymu Geaghtymu dalšího vítěze Saint Roi.
 
Francouzský odchovanec Al Boum Photo šel na start jako favorit. Do Cheltenhamu při tom přijel s identickou bilancí jako loni. I tentokrát startoval před festivalem pouze jednou na novoročních dostizích v Tramoru a zvítězil lehce o 6 délek.
 
Úspěch v Gold Cupu byl valachovým osmým vítězstvím ze šestnácti startů. Sázková kancelář Paddy Power už vypsala kurs 5:1, že příští rok završí hattrick ve vrcholu festivalu a vyrovná tak velkého Best Matea, který vyhrál v letech 2002 až 2004.
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE