reklama 11C

Strhující doběhy v Cheltenhamu: Za cílem nevěřil ani vítězný Russell

ikonka

Třetí den National Hunt Festivalu v Cheltenhamu přinesl další úspěchy trenérů Gordona Elliotta a Willieho Mullinse, ale i žokeje Barryho Geraghtyho. Dočkali se také populární koně jako Min nebo Samcro.
12.03.2020 19:53  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
Devítiletý hnědák Min se na čtvrtý pokus dočkal vítězství na National Hunt Festivalu v Cheltenhamu. Valach z tréninku Williho Mullinse po bojovném výkonu uhájil triumf v Ryanair Chase (4139 m, 350 000 liber). V sedle s Paulem Townendem o krk porazil do poslední chvíle dorážejícího Saint Calvadose, třetí doběhl A Plus Tard. Loňský vítěz Frodon finišoval s odstupem čtvrtý.
 
Min, který odskakoval jako favorit a běžel aktivně ze špice, obsadil na předešlých festivalech druhá místa v Supreme Chase a Queen Mother Champion Chase, když ho pokaždé porazil Altior. Svůj čtvrteční úspěch podepřel dobrým skokanským výkonem.
 
"Je to velký týden a je důležité tady uspět bez ohledu na to, pro koho jezdíte," poznamenal Townend, který v aktuální sezoně nahradil v roli Mullinsova stájového jezdce Rubyho Walshe.
 
 
Stovku Gd1 vítězství oslavil Gigginstown House Stud stylově vítězstvím osmiletého Samcra v Marsh Novices Chase (3976 m, 150 000 liber). Žokej Davy Russell po projetí cílem nevěřil, že zvítězil, cílová kamera však Samcra zachytila o nos dríve než druhého Melona. O délku zpět skončil na třetím místě opět výborně běžící dvanáctiletý veterán Faugheen.
 
"Myslel jsem, že mě chytil, ale můj kůň ukázal obrovské srdce," řekl šťastný Russell.
 
Trenér Gordon Elliott si ve čtvrtek připsal i Pertemps Network Final prostřednictvím Sire Du Berlais, na němž přidal další úspěch v rámci letošního festivalu Barry Geraghty. Willie Mullins přidal druhý čtvrteční bod díky šestileté Concertistě v Mares Novices Hurdle.
 
Po osmém místě v Stayers' Hurdle, které vyhrál Lisnagar Oscar s Adamem Wedgem, ukončila kariéru výborná klisna Apple's Jade. Jejím prvním partnerem v chovu bude Walk In The Park.
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE