reklama 11A

Prague Lions vybojovali v New Yorku třetí místo. V GCL 2019 jsou sedmí

ikonka

Skvělé výkony předváděli členové parkurového týmu Prague Lions při posledním závodu Global Champions League před vrcholným mítinkem této série GC Prague PlayOffs. V New Yorku skončili na třetí příčce a celkově se umístili jako sedmí.
28.09.2019 21:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Marc Houtzager v sedle jedenáctileté Sterrehof´s Dante i Niels Bruynseels na třináctileté klisně Gancia de Muze v sobotní části Global Champions League v New Yorku nechybovali a pro tým Prague Lions vybojovali krásnou třetí příčku. 
 
Po pátečním úvodu přitom byli až sedmí, když Marco Kutscher s hřebcem Boeckmanns Lord Pezi Junior i Marc Houtzager na Sterrehof´s Dante shodili jednu z překážek. Jenže v sobotu se vše obrátilo, a naopak častějším chybám se neubránili jejich soupeři. Nechybělo mnoho a Pražští lvi mohli dokonce vystoupat o stupínek výš. Také celek Paris Panthers nasbíral dohromady osm trestných bodů, jenže sobotní součet časů měl o necelou polovinu vteřiny kratší, a tak skončil druhý.
 
Jediní, kdo si udrželi nulu na bodovém kontě od začátku až do konce, byli London Knights zastoupení Martinem Fuchsem na valachovi Glooney 51 a Benem Maherem s fenomenálním Explosionem W. Díky zisku 30 bodů do tabulky Global Champions League tak dokonce předstihli St. Tropez Pirates a mohli se radovat z celkového prvenství. 
 
Přímý postup do semifinále Super Cupu při Global Champions Prague PlayOffs v libeňské O2 areně si vyskákali za celou sezonu kromě London Knights ještě St. Tropez Pirates, dále pak loňští vítězové pražského playoff Madrid in Motion a čtvrtí Shanghai Swans – a to i přes skutečnost, že v New Yorku nezískali ani jeden bod. Šanci je přeskočit měli Miami Celtics, jenže těm se také příliš na Governors Islandu nedařilo a zůstali pátí. To pro ně znamená, že stejně jako následující týmy musí v Praze projít sítem čtvrtfinále, které ve čtvrtek 21. listopadu odstartuje tuto čtyřdenní galashow světového parkuru. 
 
V konečné tabulce týmů jsou šestí Berlin Eagles s náskokem dvanácti bodů na Prague Lions. O další dva body méně mají Scandinavian Vikings a s rozdílem pouhého jednoho bodu jsou devátí Paris Panthers. První desítku uzavírají Monaco Aces a následují Valkenswaard United, New York Empire, Hamburg Giants, Cannes Stars, Chantilly Pegasus a Doha Falcons. 
 
Kompletní výsledky najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs a předprodeji vstupenek jsou na adrese www.pragueplayoffs.com.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE