reklama 11A

Prague Lions v New Yorku na úvod sedmí. Shanghai Swans jsou ze hry

ikonka

Poslední zastávkou série Global Champions před pražským PlayOffs je New York. Tým Prague Lions absolvoval první kolo soutěže Global Champions League jako sedmý v pořadí. Shanghai Swans byli vyloučeni a musí se obávat o pozici v TOP4.
27.09.2019 23:32  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
V pátek 27. září proběhlo na newyorském Governors Island první kolo týmové soutěže Global Champions League v rámci osmnáctého mítinku této světové parkurové série, která vyvrcholí v druhé polovině listopadu v pražské O2 areně. Družstvo Prague Lions reprezentovali Marco Kutscher s desetiletým hřebcem Boeckmanns Lord Pezi Juniorem a Marc Houtzager v sedle jedenáctileté klisny Sterrehof´s Dante. Oba dva dokončili téměř s totožným výsledkem – zapsali si čtyři trestné body za jednu chybu a překážkách a čas měli lehce přes sedmdesát a půl vteřiny. Do sobotního druhého kola tak budou nastupovat ze sedmé pozice.
 
Hodně zamotanou hlavu mají zástupci Shanghai Swans, kteří přijeli do New Yorku upevnit svoji pozici mezi TOP4. Čtyři nejlepší celky budou mít v Praze při PlayOffs zajištěn přímý postup do semifinále Super Cupu GCL. Zatímco Daniel Deusser s dvanáctiletým valachem Calisto Blue dokončil bez chyby, jeho kolega Peder Fredricson na čtrnáctiletém Zacramentovi byl vyloučen pro pád, a to znamená vyloučení celého družstva, resp. nulový zisk bodů do tabulky týmů. Za určitých okolností by je tak mohli z této elitní skupiny odsunout Mimami Celtics. Ztrácí na ně však jednadvacet bodů, a to není málo. Navíc ani tomuto týmu se v pátek příliš nedařilo a jsou s 12 trestnými body třináctí. Na rozdíl od Shanghai Swans ovšem mají v sobotu šanci si umístění vylepšit. Aktuálně jsou v TOP4 St. Tropez Pirates, Shanghai Swans, London Knights a Madrid in Motion. 
 
První den nechybovala v New Yorku dvě družstva – Valkenswaard United a London Khnights, kteří měli o deset sekund lepší čas a ujali se tak vedení. Díky tomu budou startovat v sobotu jako poslední s vědomím, jak jeli jejich soupeři. Čtyři celky mají po jedné chybě čtyři trestné body a jsou před Pražskými lvi. Jsou jimi Chantilly Pegasus, New York Empire, St. Tropez Pirates a Scandinavian Vikings. 
 
Sobotní druhé kolo začíná v 18.30 hodin středoevropského letního času. Kompletní informace včetně on-line výsledků a živého vysílání najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Podrobnosti o přípravách Prague PlayOffs jsou na adrese www.pragueplayoffs.com.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE