reklama 11A

Portychovou a Svobodovou čeká v Mannheimu premiéra v Poháru národů EEF

ikonka

Již tento týden se v německém Mannheimu uskuteční Pohár národů EEF, v němž odstartuje i český tým parkurových jezdců. Do sestavy budou zařazeny hned dvě jezdkyně kategorie U25, pro něž se bude jednat o premiéru v této seniorské týmové soutěži.
03.05.2022 15:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
V nadcházejících dnech čekají českou parkurovou reprezentaci dva důležité seniorské výjezdy na CSIO do německého Mannheimu a o dva týdny později na Slovensko do Bratislavy. 
 
Sestava jezdců může být pro některé příznivce této disciplíny poměrně překvapivá. V neděli 8. května by totiž do Poháru národů měly nastoupit vedle Filipa Doležala a Vladimíra Tretery dvě mladé jezdkyně Linda Portychová a Tereza Svobodová.
 
„Ve složení došlo ke změně, jelikož nenastoupí Jan Štětina kvůli menší indispozici koně. Do Mannheimu tak pojedou Vladimír Tretera, Filip Doležal, Linda Portychová a Tereza Svobodová. Hned od začátku se počítalo s tím, že jedna z nich pojede Pohár národů, ale nakonec budou muset nastoupit obě,“ uvedla v rozhovoru pro EquiRadio Markéta Šveňková.
 
V pravidlech EEF Poháru národů je, že národní federace nominuje vždy pět jezdců, avšak jeden z nich musí být ve věkové kategorii do 25 let. „Je pak na šéfovi ekipy, zda ho nasadí do Poháru národů, anebo ho nechá, aby si pouze vyzkoušel soutěže na této úrovni a pokusil se o kvalifikaci do Grand Prix,“ upřesnila.
 
„Myslím, že je to pro ně skvělá příležitost, jak začít se závody, které jsou zařazeny do seniorské kategorie. Bude to pro ně velká premiéra, ale myslím, že jsou obě velmi zkušené a poradí si s tím,“ pokračuje Šveňková, jež je členkou skokové komise. Vedle komunikace má na starosti kromě jiného právě výjezdy se seniorskou reprezentací A týmu. Zmínila také, že všichni jezdci se už od začátku roku zúčastnili různých závodů v zahraničí a postupně zvyšovali obtížnost na jednotlivých závodech tak, aby byli připraveni na účast v Pohárech národů.
 

Čtěte také: Parkury pod Bratislavským hradem. EEF Series bude poprvé na Slovensku

 
Šéf skokové reprezentace a stabilní člen reprezentačního A kádru Aleš Opatrný by během stejného víkendu měl startovat na jiných závodech, a to CSI v italském Montefalco. Chybět bude i o necelé dva týdny později při druhém Poháru národů EEF, který se uskuteční v Bratislavě. 
 
„Na tyto závody se velmi těšíme, bude tam hodně netradiční prostředí a poprvé budeme v této lokaci. Obsazení těchto závodů a skutečnost, že tam bude stavitelem kurzů Uliano Vezzani, je zárukou vysoké úrovně těchto závodů,“ podotkla ve vysílání EquiRadia Šveňková. „CSIO v Bratislavě by se měli účastnit Kamil papoušek, Vladimír Tretera, Filip Doležal, Alena Machová a jezdcem do 25 let by měla být Kateřina Tomanová,“ doplnila. 
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE