reklama 11D

Pohár žokejů láká další německé koně. Ve vrcholu přibylo velké jméno

ikonka

Tři dodatečné přihlášky z Německa a jedna z Česka. To je výsledek dalšího termínu škrtání Evropského poháru žokejů. Na seznamu kandidátů nejbohatšího rovinového mítinku v českém turfu zůstává většina avizovaných zahraničních hvězd.
29.08.2019 11:52  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Do nejbohatšího českého rovinového dostihu EJC Million, který se poběží 28. září v rámci Evropského poháru žokejů na závodišti Velká Chuchle, míří další zahraniční hvězda. Německý majitel Guido W. Schmitt ve čtvrtek do 2,6 miliony korun dotovaného vrcholu dohlásil tříletého hřebce Big Boots.
 
Svěřenec trenéra Waldemara Hicksta na sebe upozornil dvěma třetími místy na blacktype scéně v rozmezí dvou týdnů. Po berlínském listed si minulou neděli připsal bronz také v největším německém sprintu 149. Casino Baden Baden Goldene Peitsche.
 
Hnědák strávil větší část dosavadní kariéry na francouzských drahách, Schmitt ho získal koncem června po prodejním dostihu v Longchamp. V aktuální sezoně vyhrál šest ze svých jedenácti startů a v německém handicapu poskočil na známku 92 kg.
 
"O Evropský pohár žokejů máme zájem. Ten dostih se nám líbí a pokud vše vyjde, měli bychom do Prahy dorazit," řekl Schmitt.
 
Německý majitel zároveň do EJC Million dohlásil ještě sedmiletého valacha Jasnina, který letos ze sedmi startů vytěžil vítězství v Nantes a páté místo v jedničkovém handicapu v Hamburku
 
Dodatečné přihlášky z Německa i Němčic
 
Na přihláškách hlavního dostihu Evropského poháru žokejů zůstává 20 koní včetně čtyř trénovaných v Německu a tří z Francie. Pětiletý Fas, kterého v Chantilly připravuje Pia Brandt, v neděli vyhrál classe 2 v Deauville a udržel si rating 45. Nadále zůstávají přihlášeni i Degas či někdejší zimní favorit Zock, stojící aktuálně ve francouzském tréninku Frederica Rossiho.
 
Z okruhu uchazečů naopak vypadl kvůli zranění třetí z loňského ročníku Julio a škrtnut byli také předloňský vítěz Ultimate Fight a letos úspěšný Mollys Best.
 

Čtěte také: Jezdit proti ženám byla zábava, s muži nervy, říká Bezděková

 
Dodatečné přihlášky byly odevzdány také do dalších vrcholných dostihů. Do EJC Middle nově míří loni šestý Doinyo v majetku svého trenéra Christiana Zschacheho. Osmiletý valach si letos udržuje solidní formu a po druhém místě v jedničkovém handicapu v Hamburku vyhrál vrchol letního mítinku v Bad Doberanu.
 
Ke kandidátům Gerschova memoriálu přibyl dvakrát umístěný hnědák Albatros, jediný svěřenec šampionky trenérů Heleny Vocáskové v rámci celého mítinku.
 
Zdravotní výpadky domácí špičky
 
Pořadatelé Evropského poháru žokejů po předposledním termínu škrtání evidují ve čtveřici vrcholů celkem 65 přihlášek. Několik špičkových jmen bylo ve čtvrtek odhlášeno kvůli zdravotním problémům.
 
Letošní vítěz Českého derby Pacific Hill vynechává zbytek sezony a tudíž nepoběží ani v EJC Long - Velké ceně českého turfu, kam nezamíří ani Bonys, Res Judicata či nedávno do Francie prodaný vítěz Velké ceny Slovenska Ventaron.
 
EJC Middle se bude muset obejít bez na jaře úspěšného Cape Freedoma či nedávno kvůli fatálnímu zranění v práci utraceného Wagrama.
 
 
Na snímku - Big Boots v barvách Guido W. Schmitta, foto: Václav Volf, fotovolf.com




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE