reklama 11D

Po šesti letech zpět do sedla. Belgičan Ludo Philippaerts hlásí návrat

ikonka

Belgický parkurový reprezentant, čtyřnásobný účastník olympijských her, Ludo Philippaerts oznámil, že se vrací do sedla. Jezdec, který v červnu oslaví osmapadesáté narozeniny, ukončil kariéru v roce 2015. Nyní hlásí, že má znovu chuť závodit.
13.01.2021 10:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Ludo Philippaerts se narodil v roce 1963 a patří k nejúspěšnějším jezdcům v historii belgického parkurového skákání. Na olympijských hrách závodil čtyřikrát. V Sydney v roce 2000 a v Athénách o čtyři roky později skončil v individuální soutěži jen těsně pod stupni vítězů. Má stříbro z mistrovství Evropy 2001, do finále Světového poháru postoupil třináctkrát. 
 
Kariéru ukončil na jaře roku 2015 s tím, že se bude věnovat hlavně tréninku jeho dvou synů Nicoly a Oliviera, kteří jsou hvězdami světového parkuru. Jenže o téměř šest let později hlásí, že má znovu chuť závodit. 
 
Belgičan za poslední rok shodil 30 kilo, a právě tomu přisuzuje, že ho ježdění znovu začalo bavit a pomýšlí i na vysoký sport. „Celá ta léta mi to chybělo. Když jsem si v říjnu sedl na koně, to nadšení z ježdění se dostavilo okamžitě. Vážně si to užívám tak, že bych chtěl závodit. Váhový úbytek hraje určitě velkou roli v tom, že mám takovou chuť do sportu,“ uvedl ke svému návratu Ludo.
 
Představit by se měl už při CSI v Olivě, jež proběhne od 13. do 17. ledna.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE