reklama 11B

Po Poháru národů Hinners v Bratislavě vyhrála i kvalifikaci do GP

ikonka

Sophie Hinners se při Danube Equestrian Festivalu daří. V pátek vyhrála s německým týmem Longines EEF Pohár národů a v sobotu si připsala v sedle valacha Cepano Baloubet individuální triumf v kvalifikaci do nedělní Grand Prix. Uspěl i Ján Cigán.
21.05.2022 17:42  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Hlavní sobotní soutěží při Danube Equestrian Festivalu na bratislavském Tyršově nábřeží byla kvalifikace do Grand Prix CSIO3* s výškou překážek 150 centimetrů. Do rozeskakování před zcela zaplněnými ochozy kolbiště na břehu Dunaje postoupilo devět dvojic, mezi nimi i jedna slovenská.
 
Ján Cigán junior se čtrnáctiletým koněm Derby bohužel jednou na zkráceném parkuru chyboval. Jeho čas 34,69 sekundy byl druhý nejrychlejší. Ještě o půl sekundy rychlejší byla Katharina Rhomberg na dvanáctileté klisně Careless, ale také ona se nevyhnula čtyřbodové penalizaci za pobořenou překážku. Skončila tak pátá za čtveřicí dvojic, které si dokázaly udržet nulu na bodovém kontě.
 
Martin Knudsen v sedle valacha Schweinsteiger z Dánska doplatil na pomalejší tempo a skončil těsně pod pomyslnými stupni vítězů. Z třetího místa se radoval Vincent Dings starující na valachovi Dayligh, jeho čas v cíli byl 36,14. Přesně o pět desetin méně měl Rakušan Gerfried Puck ve dvojici s devítiletým Naxcelem V. Od první příčky jej dělily tři desetiny. Němka Sophie Hinners sedlající teprve osmiletého valacha Cepano Baloubet absolvovala kurz v čase 35,34 a v kombinaci s čistou jízdou zaslouženě zvítězila. Po triumfu v pátečním Poháru národů si tak připsala další cenný sportovní úspěch. 
 
Spokojen však mohl být i Ján Cigán se šestou pozicí, jemuž domácí fanoušci připravili bouřlivý aplaus. „Nebylo to jednoduché, byl to boj, ale můj kůň podal velmi dobrý výkon. Škoda toho rozeskakování, v němž jsem měl jednu chybu. Bylo to takové na hraně, hodně divoké. Ale kdyby to vyšlo, mohl jsem i vyhrát. Náročností se dnešní parkur dal srovnávat minimálně se včerejším Pohárem národů, možná to bylo i těžší. Bylo tam hodně technických pasáží a některé oxery byly hodně široké. Pro mě však už byl velký úspěch, že jsem šel čistě už základní kolo,“ zhodnotil krátce po soutěži.
 
Domácí jezdci v Bratislavě nasbírali již celou řadu pěkných umístění. Slovenská hymna se Tyršovým nábřežím rozléhala i v sobotu, a to zásluhou Michaely Ješkové na osmiletém Joebon Blue. Pořadatelé i všichni příznivci parkurového skákání doufají, že to během tohoto mítinku nebylo naposledy. Třetí soutěžní den se bude soutěžit až do pozdních večerních hodin a program pokračuje dalšími pěti soutěžemi v neděli. Grand Prix začíná od 14:00 hodin. Podrobnosti o programu jsou na stránkách www.csioslovakia.sk.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE