reklama 11A

Pohár národů v Bratislavě vyhráli Němci. Slovenští jezdci byli devátí

ikonka

Prvním ze sportovních vrcholů Danube Equestrian Festivalu na Tyršově nábřeží v Bratislavě byl páteční Longines EEF Pohár národů, kterého se zúčastnilo celkem jedenáct týmů. Vítězství vybojovali reprezentanti Německa, domácí Slováci byli devátí.
20.05.2022 20:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Za letního počasí a skvělé divácké kulisy se na bratislavském Tyršově nábřeží uskutečnil v pátek odpoledne prestižní CSIO3* Longines EEF Pohár národů, který byl prvním ze dvou velkých vrcholů mezinárodních parkurových závodů kategorie Danube Equestrian Festival.
 
Velmi nadějně vstoupil do této soutěže tým Slovenska, když po prvním kole zaznamenal pouze čtyři trestné body. Velkou zásluhu na tom měla Michaela Ješková v sedle devítiletého koně Incredible W a Patrik Majher na desetiletém valachovi Claude. Oba totiž náročný kurz s výškou překážek 145 centimetrů z dílny italského course designera Uliana Vezzaniho překonali bez trestných bodů. Jednu chybu zaznamenal Radovan Šillo na valachovi Quadrosson ASK a dvě shození měla Dominika Gaalová ve dvojici s desetiletým valachem Senjor Catello. Nejhorší výsledek družstva se však vždy nezapočítává.
 
Také v druhém kole se škrtal výsledek Gaalové, jež nasbírala dvacet trestných bodů. Šillo dovezl do cíle osm trestných bodů a o čtyři více Majher. Nejlepší dojem tak zanechala teprve třiadvacetiletá Michaela Ješková. „Byl to super pocit, velmi jsem si to užila a doufám, že se mi bezchybný výkon podaří zopakovat i v dalším Poháru národů. Myslím si, že pro mě bylo výhodou, že jsem šla takovou soutěž poprvé a neměla jsem velké očekávání. Chtěla jsem zajet pěkný parkur, chtěla jsem dokázat, že sem patřím a myslím si, že se mi to podařilo,“ spokojeně konstatovala mladá jezdkyně. 
 
O vítězství se utkaly v napínavém rozeskakování celky Irska a Německa poté, co započítaly shodně po dvou kolech čtyři trestné body. Šéfové ekip Michael Blake a Mrcus Doring tak museli vybrat jednoho zástupce, který absolvuje ještě jeden zkrácený parkur. Ir Alexander Butler s třináctiletým valachem Eindhoven G.H. bohužel nezvládl riskantní nájezd na jeden ze skoků a musel jej zopakovat, kvůli čemuž inkasoval čtyři body za neposlušnost koně a dalších pět za překročení časového limitu. Sophie Hinners s Million Dollar tak měla velkou výhodu, a nakonec se čtyřmi trestnými body zajistila prvenství pro Německo. „Měla jsem velkou radost, když jsem překonala první kolo čistě. V druhém jsme jednou chybovali stejně jako v rozeskakování, ale s výkonem koně jsem moc spokojena a je skvělé, že se nám podařilo zvítězit,“ zhodnotila pětadvacetiletá Sophie Hinners při tiskové konferenci.
 
Třetí příčka patřila Švýcarsku, jehož zástupci dokončili první kolo bez bodového zatížení a v druhém inkasovali osm trestných bodů. Podobně na tom byli i Belgičané, ti ovšem měli v druhém kole soutěže o chybu více. Celkových šestnáct trestných bodů pak zajistilo pátou příčku Nizozemsku. Na dalších místech se seřadily týmy Rakouska, Dánska, Maďarska, Slovenska, České republiky a Slovinska.
 
Z Čechů nastupoval jako první Filip Doležal na jedenáctiletém Coup de Coeur Gp Madame Z, jenž v prvním kole měl jednu chybu a v druhém dvě. Se čtyřmi body z prvního kola musel být spokojen Daniel Pospěch na desetileté klisně Ma Belle. Napodruhé bohužel obdržel šestnáct bodů, které se týmu škrtali. V úvodní části se nezapočítávalo osm bodů Aleny Machové s šestnáctiletou Chacco Bellou, jež měla stejnou bodovou zátěž i při druhém startu. Finišman Vladimír Tretera s jedenáctiletým Gangsterem V/H Noddevelt měl v úvodu jednu chybu, ale druhý parkur dokončil čistě. 
 
Danube Equestrian Festival v Bratislavě pokračuje až do neděle. V sobotu se bude závodit od 8:30 hodin a připraveno je pět soutěží. Podobně nabitý program bude i v neděli, kdy se od 14:00 hodin pojede Grand Prix CSIO3* s překážkami vysokými 150 centimetrů. Podrobnosti o programu jsou na internetových stránkách akce s adresou www.csioslovakia.sk.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE