reklama 11D

Pardubice počítají s dostihy až v létě. Budeme připraveni, říká Müller

ikonka

Překážková sezona v Pardubicích začne později, závodiště chce své mítinky uspořádat v době, kdy bude možná aspoň omezená divácká účast. Prozatím připravuje potřebné scénáře a má rezervován dostatečný počet termínů, řekl ředitel Jaroslav Müller.
05.05.2020 13:25  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Pardubice jsou jediným závodištěm kategorie A, které se nezapojí do osmitýdenní úvodní fáze dostihové sezony bez diváků. Sezona na centrální překážkové dráze v Česku tak začne později, než se původně předpokládalo.
 
"Aktuálně nastavená pravidla pořádání sportovních akcí organizaci mítinku v podmínkách pardubického závodiště neumožňují. Dostihový spolek a.s. navíc usiluje o možnost pořádat dostihové dny za účasti alespoň omezeného počtu diváků," uvedl pořadatel v úterní tiskové zprávě.
 
Sezona měla v Pardubicích začít v tradičním termínu 8. května. Kvůli současné epidemiologické situaci a vládou přijatým opatřením se zahajovací mítink v plánovaném datu neuskuteční. Ke změně termínu konání dojde také u květnové kvalifikace.
 
Dostihový spolek podle svých slov už v kalendáři rezervoval dostatek možných náhradních termínů pro pořádání jednotlivých mítinků a zpracoval scénář rozložení kapacit návštěvníků v areálu závodiště tak, aby bylo možné dodržet například pravidlo dvoumetrových rozestupů a zabránit shromažďování většího počtu osob na jednom místě.
 

Čtěte více: Jockey Club zveřejnil jízdní řád dostihové sezony. Derby bude 6. září

 
"Pořádání dostihů za přítomnosti diváků je mimo jiné klíčové pro jednání s obchodními partnery, jejichž podpora tvoří významnou a důležitou část rozpočtu jednotlivých dostihových dnů. A proto s ohledem na finanční náročnost, velikost akce a potřebné technické zajištění preferujeme právě tuto variantu," vysvětlil jeden z důvodů pozdějšího zahájení pardubické sezony ředitel Dostihového spolku a.s. Jaroslav Müller.
 
V tiskové zprávě upozornil také na skutečnost, že aktuální limit účastníků na sportovní akci neumožňuje pořádat v pardubických podmínkách mítink ani bez účasti diváků.
 
"Když spočítáme, kolik koní v Pardubicích startuje a kolik lidí se kolem nich pohybuje, dostaneme se vysoko nad tento limit. Musíme si uvědomit, že se nejedná jen o jezdce, ale také o trenéry, ošetřovatele - vodiče, sbor rozhodčích, zdravotníky rozmístěné po celé dostihové dráze, veterináře, technický personál včetně týmu zajišťujícího videozáznam mítinku a další důležité pracovníky," dodal Müller.
 
Vedení společnosti vývoj situace konzultuje na úrovni ministerstva zdravotnictví a Poslanecké sněmovny a je v kontaktu s vedením Jockey Clubu ČR.
 
"Jsme si vědomi toho, že klasické dostihy a výkonnostní zkoušky pro tříleté koně jsou v tuto chvíli prioritou. I to je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli se zahájením překážkové sezony u nás posečkat a umožnit rovinovým koním dohnat dvouměsíční časovou ztrátu. Jsme připraveni odběhnout plánované mítinky v pozdějších termínech. Vrcholem bude jubilejní 130. Velká pardubická se Slavia pojišťovnou," uzavřel Müller.
 
 
Zdroj: tisková informace Dostihového spolku
Foto: Dostihový spolek / Tomáš Kubelka



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE