reklama 11A

Voršilková opět zvítězila v Drážďanech, klisny sbíraly umístění

ikonka

Plnou polovinu z deseti sobotních dostihů v Drážďanech vyhrál žokej René Piechulek. Na jeho velké sérii měl podíl i v Česku trénovaný Kaisertaler. Jedničková vítězka Chop Chop doběhla druhá, Rabbit Coulsty finišovala třetí mezi nezvítězivšími.
29.05.2021 18:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Tři týdny poté, co trenérka Helena Voršilková a stáj Carlsberg získali v Drážďanech double, slavil severočeský tým na saském závodišti další vítězství. Šestiletý valach Kaisertaler pod žokejem Reném Piechulkem dominoval jistě o 3/4 délky ve čtyřkovém Dresdner Frühlingspreisu (1900 m, 3750 eur).

Dostih rozběhl ve svižném tempu další český zástupce Goldenton s Jaromírem Šafářem. Kaisertaler cválal na blízké druhé třetí pozici a v cílové rovině udeřil. Goldenton byl před distancí poškozen bočící soupeřkou, ale udržel dotované páté místo 3 1/2 délky za vítězem.

"Kaisertaler byl výborně připraven. Už před dostihem jsem si říkal, že když potvrdí své předchozí formy, máme dobré šance," radoval se Piechulek, který v sobotu vyhrál pět z deseti drážďanských dostihů a vyrovnal své dosavadní kariérní maximum za jeden den.

 

Čtěte také: Čtyři vítězství pro tři trenéry. Pavel Složil si podmanil Wroclaw

 

Sobotního mítinku se zúčastnila řada koní v českém a slovenském tréninku. Tuzemské stáje vytěžily kromě úspěchu Kaisertalera ještě dvě druhá a jedno třetí místo. Dalšímu svěřenci Heleny Voršilkové Loulou’s Jacpot chyběly k vítězství ve čtyřkovém handicapu na 2100 metrů dvě délky.

Kvalitní výkon ukázala i svěřenkyně Artura Resulova Chop Chop. Loňská jedničková vítězka stáje Arenzo získala pod Bauyržanem Murzabajevem solidní koncovkou podél bariéry druhou příčku ve Freiberger Grapefruit Cup (F, 1200 m, 3000 eur), 1 1/4 délky za vítěznou klisnou Flotte Lotte, vlastnící přihlášky do grupy 3 a listed.

Pátá z Jarní ceny klisen Rabbit Coulsty se představila mezi tříletými nezvítězivšími na 1500 metrů. V sedle s Jaromírem Šafářem odtáhla dostih, a třebaže ve finiši nedokázala klást favoritce Polarexpress odpor, uhájila třetí místo 5 1/2 délky za vítězkou.

Foto: Deutscher Galopp




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE