reklama 11D

Cote Jardin zůstává letos neporažen, ve Vitteaux vyhrál pod rukama

ikonka

Druhý francouzský úspěch během jednoho měsíce si připsal Cote Jardin, kterého ve Velké Chuchli připravuje Jiří Chaloupka pro stáj Cajdašrot. Na menší dráze ve Vitteaux si pohrál se soupeři v classe 4. Méně se tentokrát dařilo Čechům v Meranu.
30.05.2021 18:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Přesně po měsíci se čtyřletý Cote Jardin vrátil do Francie a také svůj druhý letošní start proměnil hřebec stáje Cajdašrot ve vítězství. Tentokrát v sedle se svým trenérem Jiřím Chaloupkou dominoval v classe 4 Prix Enedis (2600 m, 6000 eur) na provinčním závodišti Vitteaux.

Zatímco při dubnovém vítězství v Marseille Pont de Vivaux musel druhý z loňského St. Legeru bojovat, jeho nedělní dostih připomínal spíše lepší práci. Druhou nejvyšší hmotnost v poli 61 kg nesoucí Cote Jardin převzal na začátku druhého okruhu vedení a v posledním oblouku odskočil.

 

Čtěte také: Voršilková opět zvítězila v Drážďanech, klisny sbíraly umístění

 

Chaloupka se v cílové rovině několikrát ohlédl a český zástupce zvítězil pod rukama velmi lehce o 6 1/2 délky před Ladie Salsou a Under Attackem.

Francouzský úspěch Cote Jardina zůstal v neděli osamocen, čeští překážkáři v Meranu tentokrát sbírali umístění. Ve steeplechase na 3500 metrů doběhli Il Superstite třetí a Piraniya čtvrtá, Laurus Nobilis s Josefem Bartošem obsadila čtvrtou příčku v proutěných překážkách nováčků na 3000 metrů.

Ilustrační snímek: Cote Jardin v tréninku, foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE