reklama 11A

Od 7. dubna na koni opět bez roušky. Individuální sportování povoleno

ikonka

Vláda ČR od úterý 7. dubna zmírňuje určité restrikce v souvislosti s omezením volného pohybu kvůli nákaze koronaviru Covid-19. Patří mezi ně i možnost provozování individuálních sportovních aktivit na volném prostranství, tudíž i jízdy na koni.
06.04.2020 18:59  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12C
 
„V podstatě uvolňujeme nekolektivní rekreační sport,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček. Sportovci při těchto aktivitách již nebudou muset od úterý 7. dubna nosit roušky.
 
Nadále však platí, že je potřeba udržovat dvoumetrové odstupy a další hygienická opatření. Pokud není možné vyloučit, že dojde mezi sportujícími ke kontaktu na méně než dva metry, měl by každý roušku nadále mít.
 
Zda se toto uvolnění restrikcí týká např. i veřejných tréninků s koňmi, to budeme zjišťovat u kompetentních organizací. Podrobnosti přineseme co nejdříve.
 
AKTUALIZACE 6. 4. 2020 21.30 HOD.:
Od půlnoci z pondělí na úterý budou moci občané České republiky opět začít využívat venkovní sportoviště, parky a další veřejná prostranství k individuálnímu sportování. Pokud dodrží minimální odstup dvou metrů od ostatních osob, nebudou muset mít při sportování, a to včetně jízdy na kole či běhu, roušku. Společně sportovat mohou nanejvýš dvě osoby s výjimkou členů domácnosti a nesmí přitom využívat vnitřní šatny, sprchy a další uzavřené společné prostory. V praxi to znamená, že si lidé mohou venku nově věnovat třeba tenisu, nohejbalu, golfu, jízdě na koni, bruslení či vodním sportům při omezení počtu dvou osob na hřišti či v posádce.
Zdroj: vlada.cz
 
AKTUALIZACE 6. 4. 2020 20:20 HOD.:
„V tuto chvíli čekáme na oficiální text vládního usnesení, budeme Vás bezprostředně informovat. Na základě prohlášení Vlády ČR v médiích nelze zatím vydat žádné oficiální stanovisko ani zhodnotit přímé dopady na jezdecký sport a práci s koňmi. Abychom tak mohli učinit, musíme mít v ruce oficiální text vládního usnesení z dnešního jednání a také stanovisko Národní sportovní agentury, se kterou o jezdectví jednala prezidentka ČJF, Ing. Olga Plachá. Prosíme o trpělivost, bezprostředně po prostudování textu vládního usnesení vydáme nové stanovisko,“ uvedli zástupci České jezdecké federace na oficiálním webu této zastřešující organizace jezdeckého sportu.
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE