reklama 11A

Nový formát Global Champions: Týmová GCL a LGCT jednotlivců v jiný den

ikonka

Velkou programovou změnu připravili pořadatelé parkurové série Global Champions pro sezonu 2023. Obě kola týmové soutěže GCL se pojedou v jeden den a do Grand Prix LGCT se vždy kvalifikuje 40 nejlepších jezdců, tedy zpravidla o pět více než doposud.
12.12.2022 13:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Pořadatelé seriálu Global Champions oznámili prostřednictvím tiskové zprávy jednu z největších novinek pro příští ročník. V sezoně 2023 budou parkurové mítinky probíhat podle zcela nového formátu.
 
„Zavázali jsme se k pokračování v rychlém rozvoji Longines Global Champions Tour a Global Champions Legue. Chceme přilákat k této sérii nové publikum, a tak jsme se rozhodli připravit zcela nový víkendový formát, kdy se první a druhé kolo týmové soutěže GCL odehrají v jeden den, nikoliv ve dvou, jako tomu bylo dříve,“ uvedli zástupci Global Champions.
 
Navíc se každý víkend kvalifikuje do Longines Global Champions Tour Grand Prix čtyřicet nejlepších jezdců, což dává šanci zúčastnit se velkého vrcholu více špičkovým jezdcům. Novinkou je také to, že každá Velká cena LGCT se pojede v jiný den než týmová GCL.
 
„Trvale hledáme způsoby, jak seriál Global Champions posílit. Připravili jsme proto nový formát, který bude přínosný pro koně, pro jezdce i pro diváky. Zařazení obou kol GCL ve stejný den se započítáním všech skóre umožňuje, aby týmy uplatnily ještě více svoji strategii a taktiku v obsazování koní a jezdců. Další výhodou je, že se soutěž stane srozumitelnější a lépe sledovanou pro širokou veřejnost,“ uvedl Marco Danese, jenž je sportovním ředitelem LGCT a GCL.
 

Psali jsme: Global Champions 2023 bude mít šestnáct etap. Tou poslední bude Praha

 
Diváci, kteří se rozhodnou navštívit některý z šestnácti mítinků Global Champions osobně, tak budou muset před zakoupením vstupenek pečlivě sledovat rozpis soutěží na jednotlivé dny, aby věděli, kdy se uskuteční týmová liga a kdy túra jednotlivců. Týká se to především patnácti zastávek základní části série v Dauhá, na Miami Beach, v Mexico City, v Madridu, v Ramatuelle St. Tropez, v Cannes, ve Stockholmu, v Paříži, v Monaku, v Riesenbecku, v Londýně, ve Valkenswaardu, v Římě, v New Yorku a v Riyadhu. Velkým vrcholem pak bude od 16. do 19. listopadu tradiční GC Playoffs v pražské O2 areně.
 
Pro rok 2023 pořadatelé slibují ještě další inovace a novinky, včetně výrazného zvýšení finančních dotací soutěží. V nadcházejících týdnech budou oznámeny nové sestavy týmů GCL. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE