reklama 11D

Napočtvrté to dokázal. Daniel Deusser vyhrál v Praze Super Grand Prix

ikonka

Německý reprezentant Daniel Deusser je jediným jezdcem, kterému se podařilo kvalifikovat do všech čtyř Super Grand Prix, které od roku 2018 uzavírají sezonu Longines Global Champions Tour. Vyhrát se mu podařilo až letos.
20.11.2022 00:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Pro většinu jezdců je to nedobytný sen, ale Daniel Deusser si dokázal vybojovat kvalifikaci do Super Grand Prix při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně ve všech dosavadních ročnících. Nikomu jinému se to nepodařilo, ani trojnásobnému vítězi základní části Longines Global Champions Tour Benovi Maherovi z Velké Británie. 
 
Deusser byl velmi úspěšný hned při prvním ročníku této velkolepé soutěže, která je přístupná pouze pro vítěze jednotlivých Velkých cen LGCT, eventuálně pro takzvané šťastné poražené v případech, kdy se vítěz již kvalifikoval v některém z předešlých kol. V letech 2019 a 2021 obsadil shodně šesté místo, a tak letos doufal, že se konečně podívá na stupně vítězů. 
 
Porazit však nejprve musel dvanáct z původních čtrnácti ohlášených soupeřů. Ještě před startem Prague Playoffs odřekla účast Švédka Malin Baryard-Johnsson kvůli zranění své klisny, Ludger Beerbaum se pak na poslední chvíli rozhodl nenastoupit, neboť si stanovil jako prioritu postavit co nejlepší sestavu koní do nedělního finále Super Cupu Global Champions League. 
 

Čtěte také: Česká senzace. Opatrný projel cílem a O2 arena se otřásla v základech

 
Prvním kolem soutěže s překážkami vysokými až 165 centimetrů prošlo bez chyby sedm jezdců, dva však měli jeden trestný bod za lehké překročení stanoveného časového limitu. Rakušan Max Kühner s hřebcem Eis Coriolis Des Isies v druhém kole přidal osm trestných bodů a skončil až devátý. Naopak Američan McLain Ward, jenž se kvalifikoval do Prahy až při předposledním kole v New Yorku, navíc až z páté pozice, napodruhé dovezl do cíle nulu a dostal se do průběžného vedení.
 
Dlouho se však z pozice lídra ovšem neradoval, neboť hned následující německá jezdkyně Katrin Eckermann s klisnou Calou Mandií zopakovala čistou jízdu. Další z Němců – Christian Ahlmann na valachovi Mandato van de Neerheide – zapsal dvě chyby a skončil osmý. Jedné chybě se pak nevyhnul Nizozemec Harrie Smolders startující ve dvojici s valachem Monaco N.O.P. Čtyři body ho v důsledku v kombinaci s časem 64,22 zařadily na pátý řádek výsledkové listiny. 
 
Na startu již zbývali poslední dva účastníci. Daniel Deusser s hřebcem Scuderia 1918 Tobago Z zapsal další nulu a čas 65,22 jej katapultoval do vedení před jeho krajanku Katrin Eckermann. Příliš se však neradoval, neboť věděl, že v závěru odstartuje ještě velmi silný soupeř – Belgičan Pieter Devos v sedle klisny Mom´s Toupie de la Roque, kterého mohutně povzbuzovaly zaplněné ochozy O2 areny i díky jeho příslušnosti k týmu Prague Lions v rámci týmové ligy. Jenže chyboval na čtvrté překážce a v důsledku se musel spokojit s nemedailovou čtvrtou pozicí. Daniel Deusser se tak při čtvrté účasti v Super Grand Prix dočkal vytouženého vítězství.
 
Foto: Kateřina Návojová
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs
 

 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE