reklama 11B

Není kabát jako kabát. Equiservis přináší tipy na ty nejlepší z nich

ikonka

/PR článek/ Jezdecké kabáty jsou užitečnou součástí šatníku. Mají řadu různých vychytaných detailů, díky kterým se můžete v zimních měsících v sedle cítit komfortně, a přitom nemrznout. Equiservis vám přináší několik tipu na ty nejlepší z nich.
17.11.2021 16:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

V sortimentu firmy Equiservis naleznete širokou nabídku různých kabátů. Některé jsou vyloženě civilní, ale samozřejmě mají i spoustu jezdeckých kabátů, které se mezi zákazníky těší čím dál vyšší oblibě. Jezdecké kabáty mají různé vychytané detaily pro vaše dokonalé pohodlí ve stáji i v sedle.
 
Délka je většinou alespoň ke kolenům. Už tohle málo stačí k tomu, aby byla vaše stehna a pozadí při ježdění v teple. Zcela objektivně je potřeba říci, že pokud jsou stehna v teple, celkově je náš teplotní komfort vyšší. Jakmile nám nějaká část těla výrazně více promrzá, může nám být pocitově o dost větší zima. Aby se v dlouhém kabátě dalo pohodlně jezdit, první nezbytností je dvoucestný zip, aby se dal kabát odspoda rozepnout a hezky se rozprostřel přes stehna. Další nezbytností jsou dostatečně vysoké rozparky - některé kabáty mají jeden, některé dva. Díky nim si na kabát nebudete při ježdění sedat. V ideální variantě by rozparky měly být podšité, aby pod kabát netáhlo a v případě deště či sněžení bylo ochráněno i vaše sedlo.
 
Další výbornou vychytávkou jsou vnitřní popruhy pro uchycení kabátu ke stehnům. Mohou být různě řešené, ale jejich účel je vždy stejný - drží přední díly kabátu přitažené k vašim stehnům, takže se při jízdě kabát nezvedá.
 
Pokud se jedná o zimní kabát (protože samozřejmě existují i kabáty nezateplené) měl by se dát zapnout až ke krku a mít v rukávech náplety, aby nedocházelo k únikům tepla. Praktický je vnější materiál odpuzující vodu a zateplení co nejlehčí výplní, aby kabát nebyl zbytečně těžký.
 
Kapuce bývá někdy přiznaná, někdy schovaná v límci. Tyto schované kapuce jsou zpravidla tak tenké, že se vejdou pod helmu, což je velmi praktické. Existují také modely, kde je kapuce tak velká, že se dá nasadit na helmu. Reflexní prvky by měly být u podzimního a zimního oblečení samozřejmostí. Čím více, tím lépe - zejména pokud se s koněm pohybujete po silnici.
 
 

EQS TIPY NA TY NEJLEPŠÍ KABÁTY

  • Naprostým bestsellerem se po právu stal hned od uvedení do prodeje právě již zmíněný kabát ELT Saphira - má všechny výše vypsané vychytávky, je úžasně teplý a pohodlný, ideální na celodenní nošení.
  • Dalšími kabáty, které rozhodně stojí za doporučení, jsou ty od značky Kingsland. Je na nich znát, že značka Kingsland vznikla v Norsku. Jsou připravené na tu nejtužší zimu. Nejdelší kabát v naší nabídce - Kingsland Tatum. Velmi příjemný, funkční a dokonale elegantní.
  • Kabát EQS Lux - ideální pro přechodné počasí, příjemně zahřeje, je prodyšný a pohodlný. Otestováno, doporučujeme!
  • Kratší kabát Pikeur Tilda rozhodně doporučujeme - je nepromokavý, velmi dobře prodyšný, zateplený a přitom lehký, a velice slušivý. A navíc právě teď za akční cenu.
  • Lehčí přechodový kabát Covalliero Quilted.



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE