reklama 11D

Revoluční CPS technologie. Bolavá bedra po ježdění nejsou nutností

ikonka

Úlevu zádům jezdce, zejména v bederní oblasti, sedací kosti a kostrči přináší revoluční technologie sedlové kostry – COCCYX-PROTECTION-SYSTEM (CPS), kterou nově najdete u sedel Prestige. A v čem se liší od ostatních? To se dozvíte v tomto PR článku.
16.02.2021 13:50  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 
  • Vstřikovaná membrána s diferencovanou kapacitou pro pohlcení veškerého napětí a pohybů.
  • CPS technologie byla vyvinuta, aby ulevila zádům jezdce, zejména bederní oblasti, a také sedací kosti a kostrči.
  • Centrální membrána je pružnější než dvě menší po stranách a je zespoda viditelná přes speciální „okénko“ z plexiskla.
  • Kostra je v komoře širší, než je běžné, díky tomu je možné posunout sedlo více dopředu, aniž by byly omezeny lopatky.
  • Tyto jedinečné vlastnosti zajišťují větší volnost pohybu jak v kohoutku, tak v oblasti trapézového svalu, což umožňuje, aby se kůň pohyboval bez omezení ve všech chodech i při skákání.
  • Posedlí je hluboké a twist je úzký, takže jezdec sedí velmi dobře v koni. Sedlo má kratší, lehce rozšířené a anatomicky tvarované polštáře, což zvětšuje jejich plochu a vede k lepšímu rozložení hmotnosti.
  • Revoluční technologií CPS je vybaveno skokové sedlo Prestige Michel Robert, skokové sedlo Prestige Synchrony či drezurní sedlo Prestige Philosophy.
 
Sedlo Prestige Synchrony s inovativní technologií CPS testovala EQUISERVIS partnerská jezdkyně Bára Vojtková. A jak její recenze dopadla? Podívat se můžete ve video příspěvku na Equiservis YouTube kanálu.
 

 
Prestige X-Technology

Během krátkého času na trhu si našla mezi jezdci řadu příznivců také sedla Prestige vybavená X-technologií poskytující jezdcům hlubší sedlo při zachování vysoké úrovně pohodlí při plném respektování pohody koně. 

 
A jak to vypadá uvnitř sedla PRESTIGE X-TECHNOLOGY? Podívejme se na kostru a konstrukci sedla s integrovanou X-Technology:
 
1) V kostře sedla jsou umístěny elastické panely naplněné speciálním materiálem, který pohlcuje nárazy. Panely jsou zabudovány v místě, kde se nacházejí jezdcovy sedací kosti. Umístění panelů se pochopitelně liší na kostře drezurního sedla a sedla skokového, jelikož v každém sedle jezdec sedí jinde. Tyto panely mají navíc díky své pružnosti jedinečnou vlastnost-umožní jezdci dostatečně hluboký sed, ale neposazují ho striktně jen dolů, ale tou pružností mu umožňují se v sedle pohybovat a „jít s pohybem“ jak je zrovna potřeba – tzv. „IN-OUT“ efekt. (Na rozdíl od klasických koster, kdy jsou v nejhlubším místě díry v kostře, do kterých jezdec zapadne a „utopí“ se v nich, nemůže se dobře hýbat a musí vyvinout určité úsilí, aby se z té hluboké pozice dostal)
 
2) Inovované sedlové polštáře místo klasické výplně, kde se vrství filc, kůže a syntetická výplňová vlna. Vnitřek polštářů je z vysoce pružného materiálu se strukturou medových pláství +druhá vrstva je z pružné syntetické „houby“ a uvnitř je výplňová vlna. Díky této inovaci jsou polštáře slabší = kontaktnější, ale zároveň velmi komfortní pro koně, dobře padnoucí a stabilní.
 
 3) Poslední inovací je různé úhlování sedlových polštářů u různých komorových šířek. Pro koně s komorou 32 je úhlování polštářů jiné než pro koně s komorou 34 (pochopitelně-kůň který potřebuje užší komoru bude mít zcela jistě jinak tvarovaná a osvalená záda). Prestige je první výrobce, který tuto novinku nabízí.
 
Kompletní péče přímo ve stáji
Pokud toužíte po odborně napasovaném sedle s kompletním servisem, kontaktujte EQUISERVIS – kde mají každé úterý vyhrazeno pro své zákazníky přímo ve stáji. Každých čtrnáct dní pak míří na Moravu! Přijedou k vám do stáje se širokou nabídkou sedel a dalšího příslušenství podle vaší specifikace a budou se vám a vašemu koni věnovat tak dlouho, jak bude potřeba.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE