reklama 11D

Nejkrásnější koně světa se sejdou v polovině září ve Velké Chuchli

ikonka

O arabských koních se mluví jako o těch nejkrásnějších a nejušlechtilejších a náleží mezi nejstarší plemena. Jejich kouzlu propadla řada lidí, a právě ti si jistě nenechají utéct čtyři dny bohatého programu v Chuchle Areně Praha od 17. do 20. září.
12.09.2020 11:30  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D
Ve čtvrtek 17. září se v areálu Chuchle Arena Praha uskuteční od 15.30 hodin nejprve XIX. Česká národní přehlídka arabských koní. Posuzovat je bude porota ve složení Helen Hennekens van Nes (BE), Anna Stojanowska (PL) a Elisabeth Chat (AT). Pro první tři koně v každé kategorii jsou připraveny zajímavé finanční odměny. 
 
V pátek 18. září začne v 10 hodin jubilejní X. mezinárodní výstava Prague Intercup, o posuzování koní se postarají porotci Marianne Tengstedt (DK), Bérengère Fayt (BE), Gianmarco Aragno (IT) a Jerzy Bialobok (PL). 
 
O víkendu 19. a 20. září se poprvé v historii představí českému publiku ti nejlepší arabští koně Evropy. Koronavirová krize má totiž občas i některé neočekávané světlé stránky – a tou je přesunutí Evropského šampionátu z Belgie do Česka. V šibeničním termínu šesti týdnů se musel nový pořadatel ACHPAK ČR v čele s Jaroslavem Lacinou poprat se všemi opatřeními a omezeními tak, aby výstava mohla proběhnout. Vzhledem k tomu, že byl zrušen i prestižní All Nations Cup v Aachenu, je akce v Praze pro mnoho majitelů a chovatelů jediná šance, jak poměřit síly před prosincovým světovým šampionátem. Téměř stovku koní ze čtrnácti zemí budou posuzovat Urs Aeschbacher (CH), Klaus G. Beste (DE), Peter Birch (DK), Claudia Darius (DE), Robbie Den Hartog (NL) a Mark Ismer (DE). Vrcholná evropská soutěž začne po oba dva dny v 10 hodin a pokud byste se do Chuchle nemohli vypravit osobně, nemusíte zoufat, můžete ji on-line sledovat na www.arabianessence.tv
 
Ilustrační foto Renáta Kolářová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE