reklama 11A

Napínavý start vozatajské sezony v Pardubicích. Pořadí se míchalo

ikonka

Sportovní sezonu na pardubickém závodišti otevřely závody koňských spřežení. Vozatajské dovednosti předváděli nejen dospělí, ale také dětští závodníci. A jak se ukázalo, výsledky nebyly jasné do samého konce dvoudenních závodů.
15.04.2019 14:33  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Prvních letošních závodů se účastnila necelá třicítka vozatajů v soutěží jednospřeží, dvojspřeží a dvojspřeží pony. Pro děti byla vypsaná hobby kombinovaná soutěž dvojspřeží pony. Mezi „malými“ závodníky si v celkových výsledcích lépe vedl Jaroslav Červený z Jezdeckého klubu Semice před Danielem Soukupem z Jezdecká stáje Brunnová. Daniel sice předvedl lepší drezuru než soupeř, za nepovedený parkur pak ale nasbíral dvacet trestných bodů.
 
Parkur připravil o vítězství také nakonec stříbrnou Moniku Pospíšilovou z JK Boharyně. V soutěži dvojspřeží pony předvedla skvělou drezuru, zajela lepší maraton, ale čtyřiačtyřicet trestných bodů na parkuru dalo šanci na vítězství Aleši Fialovi z Hřebčína HF Kravaře. Zvítězil s náskokem jednadvaceti bodů.
 
Za smolaře závodů lze považovat Lubomíra Hlavenku z JK Mikulov. Votazaj, který po první dnu soutěže (po drezuře a parkuru) vedl, byl ze závodů vyloučen za nedodržení trati maratonu. V soutěži dvojspřeží se tak nakonec z vítězství radoval David Soukup z JK Ruda, který po celý víkend předváděl vyrovnané výkony. V drezuře a v parkuru předvedl vždy třetí nejlepší výsledek, po prvním dnu soutěže byl na třetím místě a díky nejlépe zajetému maratonu se v celkovém pořadí posunul na první příčku. Se ztrátou šesti bodů skončil na druhém místě Libor Kurka z SK Stáj 3K Přední Lhota před třetím Petrem Novákem reprezentujícím Národní hřebčín Kladruby nad Labem.
 
V soutěži jednospřeží v průběžném pořadí vedl Ota Bareš jedoucí v barvách SK Stáje 3K Přední Lhota, když zajel nejlepší drezuru i parkur. Měl tak vysoký bodový náskok, že mu prvenství nevzal ani až osmý výsledek v závěrečném maratonu. Druhý se umístil Karel Nývlt z JK Sobotka před třetím Janem Minarčíkem reprezentujícím JK Minarčík, z.s.
 
Další závody spřežení se na pardubickém závodišti uskuteční na začátku letních prázdnin. Ve dnech 6. – 7. července je na programu kvalifikace na Zlatou podkovu – Cena hejtmana Pardubického kraje.
 
Zdroj: Tisková informace DS Pardubice




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE