reklama 11D

Do Pardubic v dubnu na spřežení, všestrannost, ale také psí závody

ikonka

Měsíc duben bude na pardubickém závodišti o lidech, koních a psech. V domově Velké pardubické se ještě před květnovým zahájením dostihové sezony uskuteční závody koňských spřežení, soutěže všestrannosti i sportovní zápolení psích parťáků.
02.04.2019 10:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V dubnu pokračují veřejné tréninky parkurového skákání, ke slovu se už ale dostávají také vozatajové a jezdci všestrannosti. Jarní závody spřežení se uskuteční o druhém dubnovém víkendu, Jarní všestrannost s kvalifikací na Zlatou podkovu pak o Velikonocích. 
 

SPŘEŽENÍ

Závody spřežení se konají ve dnech 13. a 14. dubna. Vypsáno je šest soutěží pro jednospřeží a dvouspřeží včetně hobby a také čtyřspřeží. Příležitost znovu dostanou také dětští vozatajové. Stavitelem tratí bude mnohonásobný mistr České republiky Petr Vozáb, a to slibuje zajímavou podívanou. 
 

VŠESTRANNOST

Jarní všestrannost se uskuteční od 19. do 21. dubna. Soutěže jsou prvním kolem kvalifikací v letošním seriálu Zlaté podkovy. V rámci celkových patnácti soutěžních kategorií od dětí až po seniory budou jezdci sbírat také body například do Národního poháru dětí a juniorů a Národního poháru České jezdecké federace, bude se bojovat také o umístění v Národním šampionátu mladých koní. Na koně a jezdce čekají během tří dnů drezury, parkury a terénní jízdy. 
 

PSÍ ZÁVODY

Duben uzavřou dva psí závody. V sobotu 27. dubna se na závodišti objeví novinka v podobě canicrossového závodu Supersprint 2019, tedy běhání se psem. Po individuální časovce na závodníky čekají čtvrtfinálové rozběhy s postupy až do super finále. O den později se uskuteční Gold Rabbit Trophy – mezinárodní závody v coursingu. Závody imitující „lovení zvěře“ už není jen doménou chrtích plemen. Coursing se běhá v přirozeném terénu s přírodními nebo umělými překážkami a cílem psa je ulovit imitaci kořisti taženou navijákem. 
 
Další informace o dubnových akcích na www.zavodistepardubice.cz v sekci Kalendář akcí.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE