reklama 11A

Další vozatajský rekord: Sto spřežení na Rudolfův pohár v Kladrubech

ikonka

Ve dnech 25. až 28. dubna 2019 proběhne v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem XVI. ročník Rudolfova poháru. Na letošní ročník se přihlásil rekordní počet 102 spřežení z 11 zemí. Téměř polovina účastníků odstartuje v kategorii dvojspřeží.
14.04.2019 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Jen do dvojspřeží CAI3* se přihlásilo 50 vozatajů z 10 zemí, kteří dovezou 147 koní. Jednospřeží ve třech hvězdách bude 12 a dorazí z 5 zemí. Fanoušci vozatajského sportu se mohou těšit také na 7 čtyřspřeží ze 4 zemí. Jsou mezi nimi dva Češi – Jiří Nesvačil junior a Jiří Nesvačil senior. 
 
V párech nás budou reprezentovat na úrovni tří hvězd Václav Coufalík, Josef Drábek, Josef Hrouda, Jaroslav Juráň, Jan Nesvačil, Jiří Nesvačil junior a David Soukup. Singly s českou vlajkou přijedou do Kladrub čtyři. Pojedou s nimi Ota Bareš, a to hned dvakrát, Karel Nývlt a Jiří Ziegler. 
 
Mezi domácími reprezentanty je velký zájem i o soutěže CAI2*. Dvojspřeží v ní povedou Daniel Bejr, Milan Domes, Lubomír Hlavenka, Josef Hrouda, Markéta Jelínková, Jaroslav Kohout junior, Ivana Komárková, Šárka Komínková, Vladimír Moudrý, Petr Novák a dvakrát Petr Vlašic. V jednospřeží CAI2* by neměli z Čechů chybět Tereza Kmoníčková, Jiří Kříž, Lucie Kurková, Emil Moudrý, Kateřina Neumannová a Markéta Sedlinská. 
 
Kromě České republiky jsou zastoupeny: Dánsko, Estonsko, Maďarsko, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, Švédsko a Švýcarsko. 
 

Kompletní seznam přihlášených účastníků naleznete na webu www.nhkladruby.cz





reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE