reklama 11D

Napajedelský odchovanec v grupě 1? Velký zájem z Česka o Arc mítink

ikonka

Nejsledovanější evropský mítink podzimu v pařížském Longchamp láká už řadu let i tuzemské stáje. Letošní česká účast v grupovém programu by mohla být rekordní - přihlášky odevzdalo pět trenérů, kromě sprintera Ponntose nechybí ani supervytrvalci.
30.08.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Nebývale početná by mohla být letošní česká účast na dvoudenním Arc mítinku první říjnový víkend. Na přihláškách grupových klání v rámcovém programu nejbohatšího evropského rovinového dostihu Ceny vítězného oblouku v tuto chvíli figuruje šest koní trénovaných v Česku.

Do sprinterského Prix de l’ Abbaye de Longchamp Longines (Gr.1, 1000 m) se po šestém místě z loňského ročníku má vrátit šampion Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové. Pátý z britského Goodwoodu však oproti dřívějším zprávám nefiguruje mezi kandidáty přípravného Qatar du Petit Couvert (Gr.3, 1000 m), v němž se měl podle původních úvah 11. září na vrchol sezony rozcvičit.

Dva svěřence přihlásil do vrcholů v pařížském Longchamp trenér Václav Luka mladší. Nejvýše hodnocený kůň loňské Klasifikace Partenit ze stáje Viktora Tymošenka, který se v srpnu vrátil na dráhu druhým místem v classe 2 v Deauville, je jedním ze 44 koní přihlášených do Qatar Prix Daniel Wildenstein (Gr.2, 1600 m).

 

Čtěte také: Zatloukal vyučoval v Mostě, české stáje bodovaly v Deauville i Meranu

 

Velká pozornost bude upřena i na jeho dvouletou tréninkovou kolegyni Chervonu Kalynu. Bílá klisna ze společného chovu Andriije Milovanova a Viktora Tymošenka před dvěma týdny hravě ovládla svůj debut v Deauville.

Nyní je Chervona Kalyna přihlášena do Qatar Prix Marcel Boussac - Criterium des Pouliches (Gr.1, 1600 m). Ještě předtím se však porovná s kvalitními vrstevnicemi v mílové grupě 3 Prix d’ Aumale, konané 8. září.

Vysoké ambice ukázal ve své dosud krátké kariéře i tříletý hřebec Deputy Ruler, připravovaný Ingrid Janáčkovou Koplíkovou pro majitele Sultana Hariba. Srpnový vítěz z Clairefontaine a pátý z listed ve Vichy míří do Qatar Prix Chaudenay (Gr.2, 3000 m).

Vůbec nejpočetnější účast českých barev by se však mohla odehrát v dalším supervytrvaleckém dostihu Qatar Prix du Cadran (Gr.1, 4000 m). Mezi 34 přihlášenými se vedle v Německu trénované vítězky St. Legeru Vivienne Wells nacházejí i dva koně chystaní ve Velké Chuchli Jiřím Chaloupkou a Martinou Havelkovou - trojnásobný francouzský vítěz Cote Jardin ze stáje Cajdašrot a napajedelský odchovanec Sapienti v barvách Marcely Filip.

V samotné Ceně vítězného oblouku nebude český turf zastoupen. Polský trenér Michal Borkowski přihlásil tříletého Le Destriera.

Foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE