reklama 11C

Jir Sun čtvrtý v Deauville, Worth Choice se vrací do Baden Badenu

ikonka

Oba čeští zástupci na čtvrtečním mítinku v Deauville si doběhli pro dotované umístění, Jir Sun finišoval čtvrtý v classe 1. Další třídový sprinter Worth Choice změří v nedělní Goldene Peitsche síly se soupeři z Německa, Velké Británie a Švédska.
26.08.2022 06:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Zaostřeno na sprintery - tak by mohlo znít motto druhé poloviny tohoto týdne. Zatímco v Mostě se v sobotu poběží tradiční domácí vrchol v podobě 101. Charvát Group Svatováclavské ceny, hned dva členové nejužší špičky dali přednost srovnání se zahraničními soupeři.

Jir Sun finišoval ve čtvrtek na dotovaném čtvrtém místě v classe 1 na all-weather dráze v Deauville, Worth Choice se v neděli podruhé v kariéře představí v největším německém sprintu 152. Casino Baden-Baden Goldene Peitsche (Gr.3, 1200 m, 55 000 eur).

Pětiletý Jir Sun cestoval do Deauville jedenáct dní po jistém triumfu v bratislavském Zlatém bičíku jako outsider 48:1. V Prix d’ Hudimesnil - Prix Rothen S’ Enflamme 18H/20H (1300 m, 38 000 eur) se sešla kvalitní konkurence, když sedm z osmi startujících včetně svěřence Luboše Urbánka vlastnilo status blacktype koně.

 

Živě: Kdo půjde v Ponntosových stopách? Sledujte Svatováclavskou cenu

 

Martin Laube po startu usadil hvězdu stáje Lokotrans na šesté pozici a do cílové roviny zatáčel s poměrně velkou ztrátou na přední koně. 400 metrů před cílem však Jir Sun rozbalil svou klasickou koncovku, kterou sice neohrozil vítěze, ale posunul se na výsledné čtvrté místo se ztrátou asi 3 1/2 délky na prvního v cíli Winwooda a dva krky na druhého O Trasno.

Za českým zástupcem zůstali mimo jiné vítěz gr.2 Prix du Gros-Chene Pradaro či v gr.3 Prix Djebel úspěšný Fast Raaj. Pro Jir Suna to byl šestý letošní start, přičemž dvakrát zvítězil a pokaždé doběhl na dotovaných příčkách.

V Deauville startoval ve čtvrtek i populární supervytrvalec Cote Jardin ze stáje Cajdašrot, který si po solidním výkonu připsal páté místo v classe 2 Handicap de la Manche - Prix Apolline Matin 6H/9H (3200 m, 50 000 eur). V sedle s Clémentem Lecoeuvrem ukázal dobré zrychlení podél bariéry v závěrečné čtyřstovce, za vítězem zaostal o necelých pět délek.

Baden Baden: Favorit přijede z Anglie

Worth Choice ze stáje Vasury Kolesa se v neděli pokusí v Baden Badenu překvapit desítku špičkových soupeřů z Německa, Anglie a Švédska. Favoritem bude tříletý Dubawi Legend z tréninku Huga Palmera, druhý z loňského Dewhurst Stakes a účastník 2000 Guineas, domácí nadějí je především předloňský vítěz Namos.

Svěřenec Štěpánky Myškové, kterého pojede Jiří Palík, je po Golden Eaglovi a Mikeshovi teprve třetím sprinterem v českém tréninku na startu největšího německého sprintu. Při své loňské premiéře doběhl osmý, přičemž na španělskou vítězku Kitty Marion s Václavem Janáčkem mu tenkrát scházelo necelých 12 délek.

V aktuální sázkové nabídce se Worth Choice pohybuje na úrovni 50:1. Letos startoval čtyřikrát, po slabším vstupu do sezony v Gomba handicapu doběhl čtvrtý v Memoriálu Jaroslava Maška a druhý za Datthirey v Ceně ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Na konci června pak jistě ovládl Sprinterskou cenu v den Českého derby.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE