reklama 11C

Debut hodný šampiona. Dvouletý Devil In Pink exceloval v Ceně Masise

ikonka

Na dosud přehlednou scénu dvouletých koní vstoupila v neděli nová hvězda. Debutující Devil In Pink působivě zvítězil v Ceně Masise a navnadil na své další starty. Úspěšně se vrátili do akce Vert Liberte a Partenit, Abrams Creek uspěl ve Švýcarsku.
21.08.2022 20:33  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Velká očekávání vyvolává prakticky od chvíle, kdy byl za 68 000 eur zakoupen na loňské dražbě ročků v Baden Badenu jako pravý bratr šampiona německých mílařů Dragon Lipse a polobratr listed vítězky Dynamic Lips.

V neděli hřebec Devil In Pink ze stáje Lokotrans potvrdil, že má nemalý potenciál těmto nadějím dostát. Při svém debutu na dráze ovládl zadrženě o 9 délek jedničkovou Cenu Masise Charvát Group s.r.o. a připravil první porážku dosavadní suverénce dvouletého ročníku Niamhtree.

Svěřenec Luboše Urbánka běžel v Karlových Varech prakticky svůj vlastní dostih. Pod Davidem Liškou se dostal rychle na nohy, přešel na špici a od té chvíle tam už nikoho nepustil. Do cílové roviny vbíhal s délkovým náskokem na favoritku Niamhtree, který od té doby už jen rostl.

U mezníku 400 metrů měl Devil In Pink k dobru už tři délky a za distancí jeho náskok ještě výrazně narostl. V cíli rozhodčí ohodnotili jeho převahu výrokem “zadrženě 9”. Druhá doběhla Niamhtree před Black Darkem a Delice Reglisse.

Vert Liberte je zpět

Suverénního vítěze měl také druhý vrchol dne, dvojková Cena Lázně Poděbrady a.s. na 2400 metrů. V kvalitním startovním poli se dlouho pohybovali na špici tempaři Grigri de Lancray a Mike Majk, ve finiši však přišel nápor favorita Vert Liberte s žokejem Petrem Foretem.

Vítěz letošní Velké dubnové ceny opět potvrdil své kvality, když razantně akceleroval ve vnější stopě a triumfoval lehce o 4 1/4 délky. Na druhé místo se v závěru posunul Wilantos a třetí peníze uhájil někdejší vítěz slovenské trojkoruny Arcturus. Jediný tříletek v poli Ashat doběhl čtvrtý.

V trojkovém handicapu Ceně společnosti Tipsport na 1600 metrů hrály prim nízko zatížené klisny. Zvítězila domácí odchovankyně Bettsut pod Martinou Havelkovou, která o tři délky porazila Hofergril s Ingrid Janáčkovou Koplíkovou. Obě žokejky navážily 53 kg. Třetí Silver Trigger nesl o 9,5 kilogramu více.

Dobrý dojem ze svého červencového debutu potvrdila tříletá klisna Cat’s Agility ze stáje Pegas. Podruhé v životě startující svěřenkyně trenéra Dalibora Töröka si v závěru Ceny Holoubek Koncern na 2000 metrů jistě poradila se sériovou vítězkou Dylankou a účastníkem dvou derby American Charliem. V sedle Cat’s Agility se radoval žokej Michal Hrouda.

 

Krátce ze zahraničí

 

Čtyřletý Partenit, druhý z grupy 3 a nejvýše hodnocený kůň loňské Klasifikace, se v sobotu po půl roce vrátil na dráhu druhou příčkou v classe 2 Prix de la Forge (1500 m, 27 000 eur) v Deauville. Pod Clémentem Lecoeuvrem nestačil jen na ostříleného Sky Powera, čtvrtého z loňské Prix Messidor.

Dobře si v Deauville vedli i zbylí čeští zástupci Royal Right a Ramssio, kteří obsadili druhé a třetí místo v classe 3 Prix de Clarbec (2500 m, 23 000 eur). Čtyřletý svěřenec Ingrid Janáčkové Koplíkové ztrácel na vítěze 2 délky, Václavem Lukou připravovaný klasický vítěz následoval o další půldruhé délky zpět.

Výborný víkend stáje Lokotrans podtrhl v sobotu čtyřletý Abrams Creek ve švýcarském Dielsdorfu. Pod Martinem Laubem triumfoval jistě o 1 1/2 délky v Jubiläums Grand Prix - Silberblaues Band von Zürich (3000 m, 20 000 šv. fr.). Jeho stájová kolegyně Lady In Pink skončila třetí. V rámcovém programu se představil bělouš Australien ze Stajne Corinne ČR, který v mílovém dostihu finišoval na pátém místě.

Pavel Složil mladší sbírá v Itálii další úspěchy. V neděli si připsal proutěné překážky Premio Scuderia Aichner na 3300 metrů v sedle Grand Suda. Druhý doběhl Ksiaze Persji. Trenér Josef Váňa mladší a Scuderia Aichner SRL vyhráli i další proutky Premio Bi-Elle Di Luca Bruschi (3000 m) s tříletým Costa Ricou, Chittussi doběhl třetí.

Čtyřletý Arc En Ciel ze stáje Gold Star Adrian, kterého Zdeněk Seménka nasedlal Janu Faltejskovi, vyhrál sobotní proutěné překážky Premio Merlino Mago (3000 m, 12 100 eur), český doběh raz-dva dotvořil Great Jelois.

Foto: Petr Guth, dostihovy.svet.cz (hlavní foto) a Marcela Kozová (fotogalerie)




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE