reklama 11D

Místo koně hokejka a míček. Opatrný a Roučková zkoušeli pozemní hokej

ikonka

Proč se Aleš Opatrný a Natálie Roučková s hokejkami málem pomlátili? O jaké sportovní zkušenosti se mohli opřít a jak dlouho udrželi míček při driblinku ve vzduchu? To můžete vidět v magazínu Hokej na zemi na programu ČT Sport.
14.07.2020 11:40  |  Autor: Michal Dimitrov  |  Rubrika: Ostatní  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 
Aleš Opatrný a Natálie Roučková si vyzkoušeli pozemní hokej. Reportáž začíná v pořadu Hokej na zemi v čase 9:50.
 

REPORTÁŽ ČT SPORT NAJDETE ZDE - KLIKNĚTE

 
„Párkrát jsem to viděl v televizi, ale překvapilo mě, že ty hole jsou docela krátké a míček tak tvrdý,“ komentoval osminásobný mistr republiky v parkuru své první seznámení s náčiním sportu, který je od roku 1908 v programu letních olympijských her. „Bylo to náročnější, než jsem čekal. Není to taková pohoda jako jezdit na koních. Je to hlavně záhul na záda, protože člověk musí být v předklonu. A navíc se dá hrát pouze na jednu stranu a já jsem z ledního hokeje zvyklý hrát na druhou stranu,“ dodal Aleš Opatrný po patnáctiminutovém tréninku na zahradě před domem v Hořovicích.
 
Natálii Roučkové připomínaly hole na pozemní hokej typická americká lízátka. Především při driblinku ve vzduchu bylo znát, že v dětství hrávala tenis: „Bylo to nečekaně zábavné. Je to strašně těžké na techniku. Já bych vzala pálku a mlátila do toho a ono to s tímto stylem úplně nejde.“ 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Natálie Roučková: Aleše jsem malovala. Mám zakázáno ten obraz pověsit

 
Autor reportáže Michal Dimitrov jezdeckému páru marně vysvětloval, že pozemní hokej je tvrdý, a proto podle pravidel bezkontaktní sport. Přesto Aleš i Natálie uštědřili jeden druhému v soubojích o míček nějakou tu ránu. „Myslím si, že bychom si měli vzít koňské chrániče, protože my jsme všichni takoví ctižádostiví. Bojím se, aby to nebyl masakr,“ řekla před natáčením Natálie a po lítém boji na zahradě, do kterého se zapojili i synové Patrik a Oliver, dodala: „Myslím si, že nám nejde o tu výhru samotnou, jenom o tu srandu z toho boje. Ale tenhle sport o tom úplně není. A pořádně jsme si ho užili, až když jsme se snažili pochopit tu techniku, a pak teprve hráli.“
 
„Když jsem se teď dozvěděl ta pravidla, určitě mě ten sport zaujme příště v televizi daleko více,“ řekl Aleš. Možná se pozemní hokej bude hrát i u Opatrných na zahradě. „Bylo by hezké pořídit si ty pálky třeba domů a hrát na zahradě. Možná by se naše rodina naučila při hře gentlementství, abychom se už nemuseli vraždit navzájem,“ uzavřela se smíchem Natálie. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE