reklama 11B

Ohlasy z Martinic: Forma koní se dá dohnat jen závody, říká Opatrný

ikonka

Po vítězství v Martinicích zamíří Aleš Opatrný do Velké Chuchle, následně na CSN v Magna Racino a pak už snad na mezinárodní závody. „Nechávám tomu volnější průběh,“ prozradil v rozhovoru pro EquiTV. Rozhovor poskytli i Jakub Štěrba a Kamil Papoušek.
30.06.2020 10:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Aleš Opatrný opět všem v Martinicích ukázal svůj mistrovský talent. V 15. ročníku Memoriálu Jana Papouška obsadil první dvě příčky. „Když máte s sebou dva olympijské adepty, tak se samozřejmě jezdí o něco jednodušeji. Jak Gentlemen, tak Forewer skákali skvěle, a tak to ostatní protivníci mají podstatně těžší,“ řekl v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 
Česká parkurová jednička si pochvalovala práci belgického stavitele parkurů Marc Debaere: „Myslím si, že prověřil startovní pole spíš v sobotu, kdy byl jen jeden čistý výsledek, byť hodně koní mělo za čas. Parkur odpovídal technicky stočtyřicítce. Jsem rád, že v neděli neslevil na obtížnosti, postavil to opět technické, a i výškově to bylo na mírách. Takže si myslím, že odvedl skvělou práci. Je dobře, že tady v Čechách si jezdci mohou skočit takovéto parkury, které tu u nás moc nebývají a pak když jezdci startují v cizině, tak si vylámou zuby,“ konstatoval Aleš Opatrný. 
 

PSALI JSME: Aleš Opatrný opět nedal ostatním šanci. V Memoriálu byl první i druhý

 
V nejbližších dnech jej ještě čekají starty v České republice, ale pomalu již plánuje zahraniční výjezdy. „Příští týden se opět objevím v Chuchli, pak jedu do Magna Racino a pak si myslím, že koně budou připraveni na mezinárodní závody. Sice jsme s koňmi doma pracovali, ale nemakali tolik a jde na nich ke konci parkuru cítit, že jim síla docházela. A to se prostě dá dohnat jen závody, ne tréninkem. Já tomu zatím nechávám volnější průběh. Vím, že se mezinárodní závody rozběhnou za měsíc či dva úplně normálně, jako to bylo dřív,“ říká Opatrný.
 
Celý rozhovor si poslechněte prostřednictvím videa EquiTV.cz. Nenechte si ujít také komentář třetího umístěného v Memoriálu Jana Papouška 2020 Jakuba Štěrby, nebo trojnásobného vítěze tohoto závodu Kamila Papouška.
 

Rozhovor s Alešem Opatrným – Ozvěny z Memoriálu JP 2020 v Martinicích

 

Rozhovor s Jakubem Štěrbou – Ozvěny z Memoriálu JP 2020 v Martinicích

 

Rozhovor s Kamilem Papouškem – Ozvěny z Memoriálu JP 2020 v Martinicích




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE