reklama 11C

Michlíčková postupuje do finále parkurového mistrovství Evropy v Olivě

ikonka

Během tří startů při mistrovství Evropy juniorů v parkurovém skákání neudělala Mariana Michlíčková s valachem Leeve Jungem 2 ani jednu chybu a Olivě bude startovat při finále jednotlivců, do něhož postupuje z 21. příčky.
14.07.2022 20:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Ve čtvrtek 14. července byly na programu parkurového mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců ve španělské Olivě soutěže mladých jezdců a juniorů, a právě v juniorské kategorii jsme se dočkali zatím největšího úspěchu českých reprezentantů.
 
Mariana Michlíčková s valachem Leeve Jungem 2 dokončila s pouhými dvěma trestnými body za lehké překročení časového limitu. V samostatném hodnocení tak skončila osmnáctá hned za skupinou dvojic dokončivších s nulou na bodovém kontě. V průběžném pořadí po třech částech mistrovské soutěže je na 21. místě a postupuje tak do sobotního finále jednotlivců.
 
„Mám obrovskou radost, že se nám to podařilo. Můj kůň skákal naprosto fantasticky všechny tři dny. Každý den byl lepší a lepší. Dnes jsem bohužel měla dva trestné body za čas, ale i tak jsem moc spokojená a těším se na finále,“ uvedla Mariana Michlíčková v rozhovoru pro EquiRadio.
 
„Dnešní parkur nebyl přehnaně vysoký, ale zato byl hodně technický. Musel se pořádně odjezdit. Začátek byl trochu volnější, ale od šestky musel člověk začít už opravdu jezdit a konec byl určitě nejnáročnější. Tam se i dost chybovalo. Byla tam totiž taková záludná linie, hned čtyři skoky po sobě. V této části parkuru jsem musela hodně držet nervy, ale naštěstí se mi to podařilo,“ hodnotí nejúspěšnější česká jezdkyně mezi juniory. Dva trestné body jí přece jen mrzí. „Tím, že čas nebyl tolik napnutý a skoro nikdo neměl penalizaci za čas, tak jsme trochu zapomněli si to hlídat. Právě při vstupu do té poslední linie jsem si zbytečně zajela, a i na skok s číslem tři jsem si zajela zbytečně daleko,“ sebekriticky konstatuje. 
 

Psali jsme: Junioři na ME v Olivě bojují o přední místa. Helebrantová byla druhá

 
Český juniorský tým se umístil na konečném devátém místě poté, co ve čtvrteční závěrečné části inkasoval 18 trestných bodů. Kromě dvou od Mariany Michlíčkové zapisovaly osm trestných bodů Petra Pařenicová s klisnou Zetou a Anna Helebrantová na valachovi Epo van de Achterhoek Z. Škrtal se výsledek Viktora Skuteckého na valachovi G-Star SL. 
 
„Myslím, že jsme všichni trochu zklamaní, že nám to nevyšlo tak, jak jsme si představovali, ale i tak koně skákali super. Viktorův G-Star byl trošičku unavenější, ale Viki dobře jezdil, stejně jako holky. Devátá příčka je pěkná a je skvělé, že jsme se dostali do finále týmů,“ chválí Michlíčková své týmové kolegy. Opomenout nelze ani výkon Olivera Písaříka na klisně Sea Coast Crystal de Leau (E.T). Tato dvojice totiž dokončila čtvrteční parkur s výškou překážek do 140 centimetrů s nulou na bodovém kontě a je jen škoda, že právě tento výkon nebyl hodnocen v soutěži týmů. 
 
V dopoledních hodinách probíhala první část Poháru národů mladých jezdců. Češi jsou aktuálně s 67,72 body třináctí. V druhé části se škrtalo 29 trestných bodů Daniela Pospěcha na klisně Ma Belle. Započítávalo se tak 23 bodů Sáry Vingrálkové na valachovi Kas-Sini DC, dále pak 13 bodů Adama Písaříka s valachem Fabius de Laubry a 10 bodů Lindy Portychová s klisnou Larou. V součtu to tak bylo 46 trestných bodů, k nimž se přičetlo skóre 21,72 z úvodního honebního skákání. 
 
„Všichni jsme jim fandili. Musím říct, že to měli opravdu náročně postavené. Složitý parkur, hodně distancí a také překážky na mírách. Chyby dělali i ti nejlepší. Myslím, že naši reprezentanti podali dobré výkony,“ chválila své kolegy Mariana Michlíčková ve vysílání EquiRadia.
 
V pátek dopoledne pokračuje evropský šampionát kategorií dětí a odpoledne se rozhodne o medailistech v týmové soutěži mladých jezdců. Od 17:00 hodin čeká koně juniorů veterinární inspekce a v sobotu se právě v této kategorii budou rozdělovat první individuální medaile. 
 
Foto: Marian Michlíček a Alžběta Ducká



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE