reklama 11D

Skokové mistrovství Evropy zahájeno. Pařenicová se Zetou je dvacátá

ikonka

Ve španělské Olivě odstartovalo v úterý mistrovství Evropy v parkurovém skákání honebními soutěžemi juniorů a mladých jezdců. Z českých reprezentantů se nejvíce dařilo Petře Pařenicové se Zetou, která se zařadila na dvacátý řádek výsledkové listiny.
12.07.2022 19:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
O úvod evropského šampionátu ve skocích se v areálu Oliva Nova postarali v úterý 12. července junioři, pro které byl připraven parkur s výškou překážek 140 centimetrů. 
 
V honební soutěži se z českých účastníků předvedla nejlépe Petra Pařenicová s desetiletou klisnou Zetou. Čistá jízda v čase 77,11 ji zařadila na průběžné 20. místo. Smolné čtyři trestné body v kombinaci s časem 78,79 sekundy znamenají 29. příčku pro Viktora Skuteckého v sedle jedenáctiletého valacha G-Star SL. Anna Helebrantová na valachovi Epo van de Achterhoek Z sice má kolonku s penalizací prázdnou, ale čas 81,73 nepatřil mezi nejrychlejší a tato dvojice je na 44. pozici. Jen o dva řádky níže jsou Mariana Michlíčová a valach Leeve Jung 2. Jim časomíra ukázala hodnotu 81,84. Mohou však být spokojeni, že ani oni nechybovali. Pátý český reprezentant Oliver Písařík s klisnou Sea Coast Crystal de Leau (E.T) bohužel úvodní kolo nedokončil.
 
Do týmového výsledku se počítají čtyři tři nejlepší výsledky a Češi tak mají 14,37 bodů a jsou devátí z osmnácti. V přepočtu jich má Petra Pařenicová 3,74, Viktor Skutecký 4,58, Anna Helebrantová 6,05, Mariana Michlíčková 6,1 a Oliver Písařík 43,16. Vedou Irové před Belgičany a Poláky. Následují reprezentanti Německa, Nizozemska, Francie, Španělska a Švýcarska. Za Českou republikou následují Velká Británie, Švédsko, Monako, Maďarsko, Rumunsko, Norsko, Dánsko, Itálie a Ukrajina.
 

Psali jsme: Odtrénováno! Příprava na úterní start mistrovství Evropy 2022 v Olivě

 

V odpoledních hodinách nastoupili do zahajovací soutěže mladí jezdci. Z České republiky zajela nejlépe Sára Vingrálková na valachovi Kas-Sini DC. Čistá jízda v čase 79,07 jí zajistila 24. řádek výsledkové listiny. Bez chyb na překážkách dokončila parkur s výškou překážek 145 centimetrů i Linda Portychová s klisnou Larou. Jenže čas 84,43 sekundy nestačil na lepší než 53. místo. Daniel Pospěch v sedle klisny Ma Belle zaznamenal osm bodů v čase 94,65 a je pětasedmdesátý. K lítosti všech českých fanoušků parkurového skákání pak čtvrtý člen týmu Adam Písařík s valachem FAbiusem de Laubry podobně jako jeho bratr nedokončil. 
 
Z pohledu týmového hodnocení je tedy jasné, že se škrtalo 48,76 bodů Adama Písaříka. Sára Vingrálková zapisovala 3,75, Linda Portychová 6,43 a Daniel Pospěch 11,54. Celkem jich Češi mají 21,72 a jsou čtrnáctí ze sedmnácti. I v této kategorii vedou jezdci z Irska, druhé jsou Britové a třetí Belgičané. Následují Francie, Nizozemsko, Švýcarsko, Dánsko, Německo, Itálie, Maďarsko, Španělsko, Švédsko a Norsko. Za Českem jsou Polsko, Rakousko a Slovensko.
 
Program mistrovství Evropy v Olivě pokračuje ve středu úvodním kolem dětí, odpoledne se junioři budou soustředit na druhou kvalifikaci jednotlivců, resp. první kolo Poháru národů. 
 
Foto: Alžběta Ducká



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE