reklama 11C

Junioři na ME v Olivě bojují o přední místa. Helebrantová byla druhá

ikonka

Čeští parkuroví reprezentanti mají za sebou úspěšný den při mistrovství Evropy ve španělské Olivě. Anna Helebrantová byla ve středeční soutěži juniorů druhá. Bezchybná byla i Mariana Michlíčková a mezi dětmi se dařilo Albertovi Písaříkovi.
13.07.2022 20:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Středeční program mistrovství Evropy v parkurovém skákání dětí, juniorů a mladých jezdců ve španělské Olivě začínal úvodní soutěží dětí, v níže se podařilo 49 dvojicím překonat parkur s překážkami vysokými 125 centimetrů bez penalizace. Mezi nimi byl i Čech Albert Písařík v sedle valacha Chapo 2. Jednu chybu zaznamenala Kristýna Veverková s klisnou Heddou, a tak se zařadila mezi ty, kteří se dělí o průběžné 50. místo. 
 
Účastníci s osmi body jsou zařazeni na společný 77. řádek průběžné výsledkové listiny a v této skupině je i Klára Hlaváčková s valachem Skipem 59. Deset trestných bodů znamená 83. příčku při Kristýnu Gutovou na valachovi Flavio 57. Její výsledek se v týmové tabulce škrtal, a Česká republika tak má aktuálně 12 trestných bodů, což ji řadí na 16. místo. 
 
S nulou na bodovém kontě vedou Itálie společně se Španěly, Švédy, Němci, Poláky, Francouzi, Maďary, Švýcary a Nizozemci. Se čtyřmi body jsou desátí reprezentanti Belgie, Irska a Velké Británie. Třinácté je Turecko, Norsko a Finsko. Společně s Čechy jsou šestnáctí ještě Dánové, osmnácté je Monako a devatenáctá Litva.
 
O velkou senzaci se postarala v druhé soutěži jednotlivců a zároveň v prvním kole Poháru národů v rámci juniorského šampionátu Anna Helebrantová. Ta s valachem Epo van de Achterhoek Z skončila v dílčím hodnocení druhá. Nestačila pouze na portugalskou dvojice Madalena Eloy a Forestelle des Cinq Chene. V průběžném pořadí se tak Helebrantová posunula na 22. řádek výsledkové listiny po dvou kolech. 
 
„Epo dnes skákal fantasticky, vše vyšlo tak, jak jsem si naplánovala, takže jsem nadšená. Pokud to vezmu z pohledu obtížnosti, tak dnešní parkur byl více technický než ten úterní, ale mě se povedl více. Včera jsem totiž občas přidala o nějaký cvalový skok navíc a nebylo to úplně ono. Napodruhé se mi jezdilo lépe,“ zhodnotila Anna Helebrantová v rozhovoru pro EquiRadio.
 

Psali jsme: Skokové mistrovství Evropy zahájeno. Pařenicová se Zetou je dvacátá

 
Zpětně tak Annu trochu mrzí, že při úterním honebním skákání nezvolila rychlejší tempo. „Samozřejmě mě mrzí, že se mi nepovedlo zajezdit tak, jak jsem si představovala, ale zítra ještě budu bojovat o to, abychom podali co nejlepší výsledek a dostali se do finále,“ doufá úspěšná česká reprezentantka. Ostatně není jediná. Jen o dvě příčky za ní je další Češka – Mariana Michlíčková. Ta v sedle valacha Leeve Junga 2 také ani jednou nechybovala a má jen 6,1 trestného bodu z honebního parkuru. 
 
Šance na finále jsou tak poměrně velké, i když jistého není nic. „Jsou tu hodně extrémní podmínky, co se týče teplot. Zítra tak mohou být koně už unavení a výsledky se mohou ještě hodně zamíchat. Nic není uzavřeno,“ upozorňuje Anna Helebrantová. Také třetí juniorka Petra Pařenicová, které se dařilo nejvíce z našich v úterý, může stále na finále pomýšlet. Ve středu sice ke 3,74 bodům přidala další čtyři, ale i tak je dvaatřicátá, tedy v kontaktu s třicítkou nejlepších. 
 
Český juniorský tým je po dvou částech mistrovské soutěže sedmý z celkových osmnácti družstev. Čtvrtým členem v Poháru národů byl Viktor Skutecký na valachovi G-Star SL, jeho osm trestných bodů se však tentokrát škrtalo. 
 
„Atmosféra je tady skvělá. Trávíme společně hodně času a snažíme se vzájemně podporovat i napříč kategoriemi, takže si to moc užívám,“ podotkla ve vysílání EquiRadia Anna Helebrantová, která se již společně s týmovými kolegy těší na čtvrteční kolo, po němž budou známí držitelé prvních medailí určených pro národní celky. V dopoledních hodinách tomuto klání bude předcházet soutěž mladých jezdců. Děti budou mít volný den. Podrobný program a další informace jsou pro zájemce dostupné na oficiálních internetových stránkách akce s adresou www.oliva-euchamp2022.com.
 
Foto: Alžběta Ducká



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE