reklama 11C

Marek Klus: Když se Largo nestihne prodat, budu ho mít i příští rok

ikonka

První sezonu na volné noze hodnotí Marek Klus velmi pozitivně. Další starty letos již nechystá a za pár dní se s koňmi přestěhuje z domovské stáje v Dolních Domaslavicích do nedaleké Chotěbuzi. „Potřebujeme v Newportu uvolnit nějaké boxy,“ prozradil.
29.10.2020 18:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Rok 2020 byl pro Marka Kluse nový v tom, že do něj vstoupil jako jezdec na volné noze. Zpočátku nevěděl, jak často a zda vůbec se bude účastnit těch nejvyšších soutěží. Nakonec startoval i v Grand Prix při Světovém poháru CSI2*-W v Olomouci a při mistrovství České republiky v Martinicích atakoval medailové pozice.
 
„Na to, že jsem na volné noze, tak je to super. Na začátku sezony jsem měl dva koně do stupně T, pak jednoho, ale na konci sezony už tři. Všichni jsou velmi dobří, i když jsou na prodej, a tak není jisté, jak dlouho budu mít možnost s nimi závodit. Ale pokud se Largo nestihne prodat, budu ho mít i příští rok,“ konstatoval Marek Klus.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Marek Klus: Koně z Mustangu mi budou chybět, ale život jde dál

 
Sezonu s číslovkou 2020 již definitivně uzavřel. „Ještě jsem zvažoval nějaké závody, ale nakonec jsme sezonu ukončili a dopřáli jsme si i dovolenou na jižní Moravě. Pokud vše půjde podle plánu a budou se nějaké závody konat, tak bych chtěl v únoru jet skákat do Rakouska. Když to bude možné, tak pak plánuji začátkem března odcestovat na dva týdny do Itálie,“ doufá Marek.
 
Vzpomínky na uplynulou sezonu bude mít pozitivní nejen díky svým vlastním výsledkům: „Jsem moc spokojen i s výkony mých svěřenců, od poníků až po U25. Všichni byli super. Samozřejmě největším úspěchem bylo mistrovství. Před ním jsem říkal, že nedoufám v nějaký velký výsledek. Čtvrté místo bylo naprosto nad očekávání, Largo skákal super.“
 

PSALI JSME: Marek Klus: Lepšího koně, než je hřebec Carison, jsem zatím nepotkal

 
Mezi další úspěchy řadí i účast při mezinárodních závodech v Olomouci. „Bylo skvělé, že se nám hned na první dobrou podařilo udělat kvalifikaci do Grand Prix,“ vzpomíná. V té sice s Largem inkasoval 12 trestných bodů, ale v takto náročné soutěži to rozhodně žádná ostuda nebyla.
 
Aktuálně se Marek Klus chystá na stěhování se svými koňskými svěřenci do Chotěbuzi, kam se přesune od začátku listopadu. Rozhodně to však není spojené s výraznější změnou angažmá. „V Newportu je potřeba uvolnit několik boxů, tak jsme se domluvili, že se s mými svěřenci přesunu do Chotěbuzi. Je tam výborné zázemí, pěkná hala, velká jízdárna, kolotoč, na který se opravdu těším, a také terény. Pro koně je to tam ideální,“ spokojeně dodává Marek Klus.
 
Foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE