reklama 11B

Majitelé se smějí zúčastnit dostihů. Jockey Club ČR vydal podmínky

ikonka

Jockey Club ČR v úterý zveřejnil informace pro pořadatele a účastníky dostihů, za jakých pravidel se budou od neděle 18. dubna konat mítinky bez diváků. Výkonnostní zkoušky jsou podle platné interpretace výkonem povolání, nikoli sportovní aktivitou.
13.04.2021 10:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Majitelé startujících koní se můžou zúčastnit dostihových dnů i ve stávajícím režimu výkonnostních zkoušek s vyloučením veřejnosti. Vyplývá to z aktuálních podmínek pro pořadatele a účastníky dostihového provozu, které platí od neděle 18. dubna a v úterý je zveřejnil Jockey Club ČR na svých internetových stránkách.

Dostihová autorita potvrdila, že výkonnostní zkoušky jsou v rámci současných opatření považovány za výkon povolání, nikoli sport, a tak spadají do režimu výkonu povolání se všemi podmínkami pro zaměstnavatele, zaměstnance i OSVČ.

Na závodišti mohou být přítomni jezdci a trenéři startujících koní, jeden vodič na každého koně, majitel nebo jeden jeho zástupce, řidiči přepravující koně, funkcionáři, zaměstnanci pořadatele, oficiální fotograf JC ČR a televizní štáby. Jiné osoby nebudou mít na výkonnostní zkoušky přístup.

 

Čtěte také: Dobrý kůň je půlka úspěchu. Nedávám si velké cíle, říká Rachael Blackmore

 

Lidé pohybující se v areálu závodiště musí mít platný certifikát o provedení testu s negativním výsledkem ne starším než 48 hodin, doklad o provedeném dvojím očkování nebo mít za sebou Covid-19 ve lhůtě dle platných opatření státní správy.

"Jockey Club ČR důrazně doporučuje používat ochranu dýchacích cest ve všech vnitřních prostorách v průěhu zkoušek, minimálně v rozsahu platných epidemiologických opatření," uvedl prezident JC ČR Josef Bečvář v úterním dokumentu.

Jezdci nemusí mít roušky ve chvílích, kdy sedí na koni. Používání sauny zůstává až do odvolání zakázáno. Kompenzaci nesené hmotnosti o 1 kilogram řeší dočasná změna ustanovení paragrafu 321 dostihového řádu, která bude platná po dobu zavření veřejných saun.

Dočasné znění § 321 dostihového řádu zní: "Při vážení jezdce se do jeho hmotnosti započítává hmotnost sedla s příslušenstvím. Uzdění, tj. ohlávka, stihlo, otěže a martingal, dále poprsník, je-li použit, dečka s číslem, stínidla, bičík, ochranná přilba, brýle a čapka jezdce nesmí být před dostihem ani po dostihu váženy. Součástí stanoveného hmotnostního zatížení není rovněž jakákoliv část výstroje umístěná na nohou koně. Aby jezdcům byla kompenzována povinnost nést ochrannou vestu, považuje se za zjištěnou hmotnost jezdce dostihových koní hmotnost o 1,5 kg nižší, než je hmotnost registrovaná váhou. Aby byla jezdcům kompenzována nemožnost využívání sauny, považuje se za zjištěnou hmotnost jezdce dostihových koní hmotnost o další 1,0 kg nižší než je hmotnost registrovaná váhou (tzn. při vážení bude za zjištěnou hmotnost považována hmotnost o 2,5 kg nižší, než je hmotnost zjištěná váhou – 1,5 kg jako kompenzace povinnosti nést ochrannou vestu a 1,0 kg jako kompenzace za nemožnost využít saunu)."

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE